Hej,

Bor i en bostadsrätt och är i behov av renovering av badrummet. Stambyte kommer äga rum om cirka 2-3 år. Känns onödigt att byta brunnen då om den ändå skall bytas senare. Går det överhuvudtaget att behålla brunnen då jag idag har en plastmatta men skall lägga klinkers?

Tack för svar
 
Skall du byta brunn senare så måste du göra om hela badrummet då om du har kakel/klinkers. Annars så går det inte att fixa till en godkänd anslutning mellan tätskikt och brunn. Beroende på hur stammen går skulle jag antingen vänta tills stammen är bytt, eller om det går att byta stam utan åverkan i badrummet byta alla rör från WC, brunn och handfat fram till stammen. Förmodligen är det tyvärr smidigast att vänta tills stammen är bytt.

Tompa
 
Alternativ 3:
Lyssna med din styrelse om dom kan tänka sig ett lokalt stambyte i ditt badrum nu.

- Du renoverar badrummet.
- Rörmokaren byter alla rör samt den stående stammen i ditt badrum. Han monterar då skarvarna så att dom kan nås från lägenheten under, samt lägenheten över din. I praktiken blir det ingen större skillnad mot ett vanligt stambyte, bara lite knöligare att komma åt för rörisen som skall först lossa och sedan dra åt insexskruvarna på en JET-koppling. Han kompletterar även rördragningen med ett rör för VVC, som sannolikt saknas om det är en äldre kåk.
- Stambytet sker och du får ersättning av BRF motsvarande vad varje badrum kostar för föreningen.

Funkade bra hos oss.
 
min förra förening bytte stammar i samtliga lgh i hela huset och tog inte hänsyn till om folk nyligen renoverat sitt badrum.
De rev ut allt och det kan ju kännas lite taskigt om man nyss fått det vidgjort.
 
Tack för alla svar. Skall kolla med föreningen om lokalt stambyte kan tillåtas.

 
Observera att om du gör en stor renovering idag, när du vet att ett stambyte är på väg. Så kommer föreningen inte att efter stambyte återställa ditt badrum till ditt ditt originalskick. Du kommer att få ett "standardbadrum".
 
hempularen skrev:
Observera att om du gör en stor renovering idag, när du vet att ett stambyte är på väg. Så kommer föreningen inte att efter stambyte återställa ditt badrum till ditt ditt originalskick. Du kommer att få ett "standardbadrum".
Yes, bra att veta. Vore trist om man lägger ner 50 000 nu för att om två år behöva riva allt och få plastmatta och tapet. ;D
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.