Klurar lite på att köpa ett begagnat kanalplasttak eftersom jag främst är ute efter att få bort det fula korrugerade plasttaket vi har nu. Har alltså ingen egentlig anledning förutom estetiken att gå på ett kanalplasttak...

Hur är det med Kronlister och filtertejp? håller dessa för en andra montering eller måste man byta ut dem? Verkar ju inte helt lätt att köpa till.

Hade tänkt mig att kapa takelementen på längden för att anpassa taket till befintligt regelverk. Borde väl inte vara så stora problem att få tillräcklig precision i dessa kapningar?

Tacksam för funderingar eller erfarenheter...!
 
Hejsan,

Bumpar detta inlägg åt dig.
Någon som har erfarenhet av att lägga kanalplasttak...?

Mvh

Stefan
 
Det brukar inte vara några större problem. Det man får tänka på att äldre tak har bara en UV tålig sida men på beg tak brukar det vara lätt att se pga slitaget. Alutejp räcker att man sätter ny i toppen nedtill behövs ingen tejp.
Listerna som håller taket kan se lite olika ut mellan tillverkarna en del "knäpps" dit och en del skruvas. De som knäpps dit har en tunn mjukare del längst ut som brukar torka och bli spröda hittar man inte nya såna lister hos de olika leverantörerna får man ta en list som skruvas dit istället, Santex lister skruvas dit.
Sen måste man tänka så man får med de bottenlister (listerna som skruvas längs med takstolarna) som är längst ut, alltså första och sista takstolen eftersom de brukar se annorlunda ut.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.