Hejsan!

I dag talade vi med Älvsbyhus angående huset Höner som vi är intresserade av att bygga. Ville veta lite mer exakta priser med vissa tillval för att ha ett hum om var summan kommer att landa så att vi vet när vi går till banken hur mycket vi kommer att vilja låna.

Försäljaren på Ä-hus sa då att vi INTE skulle ta kontakt med banken, det skulle han fixa isf. Kändes lite konstigt...skulle nog vilja kolla av med banken själv först så att man vet att man FÅR lån överhuvudtaget... :-[

Hur har ni andra gjort?? Har ni fixat bankärendena själva eller har ni låtit Ä-hus fixat det...??

Mvh Emma
 
Bygger inte Ä-hus men för mig är det självklart att du skall kunna få en offert och därefter diskutera villkor med olika banker. Det är ju din affär och du som skall betala lånen. Säljaren har givetvis en "viss ersättning" från banken om han fixar en kund till dem.
 
En anledning som jag har hört om är att de som ska bygga har haft lite på gränsen till att få ett banklån och då har de velat hjälpa till för att fixa så att de verkligen får lånen. Vi bygger ett älvsbyhus och säljaren har hjälpt oss med lånen men bara för att de sa att de kan fixa bättre ränta och det litade vi på. Det blev också bra med allt så han höll sina löften om det.
Lycka till och följ era hjärtan om hur ni vill ha det, säljaren bestämmer inte detta utan det gör ni själva.
Ha det bra !!!

MVH /

Jörgen och Sanije
 
Ja säljaren sa något om att dom hade ett "samarbete" med Föreningssparbanken som just är vår bank.
Ja han ville säkert vara snäll och hjälpa till men man skulle ju tycka att det var lite pinsamt om han tar kontakt med banken och så blir det stopp med lån.. :-[
Vill ju kolla av lite grann själv först...SEDAN kan han jättegärna få fixa bra räntor m.m ;D
 
Låt säljaren fixa en kontakt åt er. Se till att få ett förslag (skriv INTE på något). Ta sedan förslaget med er och boka tid och träffa andra banker. Vi bygger inte med Älvsbyhus utan med Myrsjö och detta påverkarde till viss del.

Vi fick ner byggkreditivet till 2,85 och INGA andra avgifter under byggtiden och vi är inte bundna att sedan ha kvar vårt lån i denna bank. PS. gå aldrig med på kontaktsränta utöver byggkreditivet.

Det slutgiltliga lånen avgörs ej förran ert hus är färdigställt och värderat.
 
>:(

Gillar inte det där med Älvsbyhus. Var med om samma sak. När vi ändå pratade med banken själv visade det sig att Ä-hus hade gjort en alldeles för snäv kalkyl och till och med utelämnat vissa kostnader. Deras månadskostnad stämmde inte alls heller. Tyvärr!

Dock finns det många fördelar med Älvsbyhus. Bland annat att de är billiga (trots allt!).
Men, prata med banken så du slipper obehagliga överraskningar!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.