Nybyggt hus. Balkongernas golv består av en träkonstruktion i botten. Ovanpå detta har takpapp lagts och vikits upp i kanterna som fuktskydd. Nu har vi tänkt lägga trall, typ:

http://www.biltema.se/sv/Fritid/Tradgard/Belysning-och-dekoration/Tratrall-5-pack-2000032387/
http://www.clasohlson.com/se/Furutrall/31-8247

Detta då det inte finns plats på höjden för sedvanlig bärläkt/trall.

Men... om jag tittar på undersidan av exemplen ovan så ser det ut som i mammas kök; dvs en massa kakformehål som när man belastar den lär stansa sig ner i (och samtidigt förstöra) takpappen/fuktskyddet.

Några bra förslag?
 
Om det är en helt jämn yta kan du göra "sedvanlig" bärläkt+trall men med väldigt tunn bärläkt. Behöver ju egentligen bara vara tillräckligt tjock för att kunna fästa trallens skruv i.

Om det ändå blir för högt (svårt att hitta tryckimpregnerad trall som är under ca 28 mm tror jag) kan du bygga trall av komposit. Det finns komposittrall som är ca 20 mm. Eller använd täcklist i komposit som trall (se t.ex. http://scandinavianplank.se) så kommer du ner till 10 mm. Med så tunn "trall" behöver du förstås ha väldigt kort avstånd mellan bärläkten för att det inte ska svikta för mycket när man går på golvet, men det är väl inte nödvändigtvis ett problem.
 
Kan du inte lägga ut en balkongmatta. De brukar ha nabbar under för att släppa igenom fukt. En sådan bygger minimalt på höjden.
 
I vår förra lägenhet gjorde vi så att vi lät byggvaruhusett slica ett par lärktrallbrädor på längden, ca 1cm tjockt. Som vi sedan skruvade resten av trallen i underifrån. Bygghöjd ca 35mm.
Bra mycket snyggare än plasttrall och ungefär samma pris.
 
Vilpis förslag är också bra. Vilket man väljer är en fråga om tycke och smak. Lärk är lite snyggare än tryckimpregnerat trä tycker nog de flesta. Själv tycker jag en slät komposittrall både snyggare och mer praktiskt än alla sorters trallar av trä. (Möjligen att en riktigt fin teaktrall kan tävla med kompositen.) Men som sagt, tycke och smak.
 
Byggmax har 22x95mm trall
 
Tack för alla tankar. Måste ut och mäta exakt vilket utrymme jag har på höjden. Återkommer...
 
Mätte just, jag har ca 5-5,5 cm från takpappen upp till tätningslisten på dörren.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.