Har idag en balkong på vårt vardagsrumstak, 10 kvadrat, där taket behöver läggas om. Taket har minimal lutning. Idag är det falsad plåt. Någon som har några ideer om vilket tak man skall välja. En del säger gummimatta andra plåt, vad är bäst? :-/ Sedan vill vi lägga trall, eller annat trägolv på det och sätta dit nytt räcke. Förslag på var man kan hitta fina räcken med enkel design i metal emottages också tacksamt!
 
Har själv en takterrass på 15 m2. Svag lutning med fallsad plåtisol, sedan har vi lagt ett tralldäck direkt på. Använde 45x45 tryckta reglar i takets lutning, cc 60.

 
Hej Ante
Vilken typ av räcke har du? Vi funderar på metall men vet inte om man skall ha det fast i golvet eller i fasaden.
 
NUB skrev:
Hej Ante
Vilken typ av räcke har du? Vi funderar på metall men vet inte om man skall ha det fast i golvet eller i fasaden.
Finns fästen som man monterar på falsarna på taket så man slipper nån åverkan på plåten. :)
 
Fick tillverkat ett räcke med fyrkantsrör av järn (funkis inspirerat) som vi sedan galvade. Infästningen var tänkt att ske både i fasad och neråt genom plåten.

När räcket väl var på plats insåg vi att infästning neråt inte var nödvändigt pga räckets enorma egenvikt. Räcket är enbart fäst i fasaden och går inte att rubba en ynka mm.

Har nog ritningen kvar någonstans om du är intresserad.

//A
 
Skulle vara jätteintressant att se din balkong/terass och ritningen. Vi har själva ett funkishus och är just inne på att återskapa funkisstilen ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.