Har kommit över ett gammalt kylskåp. Tyvärr är gallerhyllorna inte så fräscha, färgen har nötts av och det har bildats rost på sina ställen. De ser skitiga ut helt enkelt. Jag skulle vilja hitta nåt sätt att bättringsmåla dessa, kanske måste de målas om helt och hållet. Tänkte osökt på hammarlack, om den nu finns i nåt vit version. Får inte avge lukt heller, men det borde väl inte vara nåt problem? Tacksam för tips!
 
Finns tyvärr inga matsäkra metallfärger (för privatpersoner) som står emot slitaget och klimatet i ett kylskåp, det är därför hyllorna är pulverlackerade.

Med det sagt så kan du om du inte bryr dig om detta målartvätta och mattslipa hyllorna samt ta bort all rost för att sedan måla två gånger med en alkydbaserad oljeburen metallfärg (t.ex Jotun Bengalack). Du kan även måla med en oljeburen rostskyddsprimer (t.ex Flügger Metal pro) för att avsluta med en vanlig vattenburen lackfärg.

Det enklast i detta fallet är nog att försöka få tag på nya hyllor istället.
 
Snidarn skrev:
Skulle denna fungera tro?

[länk]
Nja, det där är en bättringsfärg för emalj och ingen äkta metallfärg med rostskydd vilket du behöver eftersom gallren redan börjat rosta. Den fäster säkert bra men kommer inte hålla i längden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.