Hur gör man när man vill bättre på befintlig gräsmatta? Den vi har i dagsläget har blivit sönderkörd av traktor plus att den är gropig. Tänkte använda oss av den matjord som finna plus att vi lägger dit mer där det behövs. Kör man med jordfräs först på befitlig gräsmatta innan man lägger på matjord? Eller lägger man på matjord och kör med jordfräs sedan? Vad mer behöver vi tänka på? Tar tacksamt emot alla tips, vi är helt nybörjare på sånt här!
 
Är det så att jorden är packningskänslig så kan man behöva luckra jorden en bit ner i området där traktorn har kört. En fräs kommer i regel inte ner djupt nog för att göra detta tillfredsställande dock. Men är inte jorden en styv lerjord så behöver inte jorden ha packats så farligt på djupet utan en uppluckring i ytan kan räcka.

Ni kan i princip lägga ut jord i groparna och stampa till och låta gräset växa igenom den nya jorden eller stödså där för att förisgkomma ogräset som annars kanske hinner först. Ni behöver inte fräsa ner den nya jorden om det inte är så att ni har en hård skorpa eller liknande på den befintliga jorden.

Känner att det kanske blev lite rörigt men hoppas ni förstår nåt av vad jag sade iaf...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.