Undrar om ni som har stavlimmade bänkskivor (i ek) i köket från tex Bauhaus eller Hornbach och oljar in e konstens alla regler- har varit nöjda eller behövt slipa om/ byta efter några år?
 
Totte_S
Har ek från Bauhaus. Oljade o slipade 2 gånger vid installation. Har slipat med slipduk och paraffinolja ytterligare 2-3 gånger till inom någon månad. Snart dax igen nåt halvår senare.
 
O
A ACELM skrev:
Undrar om ni som har stavlimmade bänkskivor (i ek) i köket från tex Bauhaus eller Hornbach och oljar in e konstens alla regler- har varit nöjda eller behövt slipa om/ byta efter några år?
Hade en 4 cm ekskiva från Bauhaus i förra lägenheten. Toppennöjd! Men oavsett märke på skiva så lär du få slipa och olja en gång per år ungefär om du oljar in med en bra olja. Det är trä och det är ett levande material som kräver omsorg.
 
Skippa vanlig olja.
Jag har Osmo hårdvaxolja, ger en fantastiskt tålig yta som inte behöver slipas/oljas om varje år,
 
  • Gilla
Violina
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.