Någon med erfarenhet av bänkskivor i betong. Jag tycker betongdesign verkar bra och vill gärna ha i betong. Men den är ju så känslig mot sura ämnen som vinäger, yoghurt, bär, vin mm.
Men är det någon som har haft en bänkskiva i betong ett tag och kan svara på hur känslig den egentligen är.
Alternativet är väl sten, vi får se vad det blir.
 
Jag funderade på betongskivor och var och pratade med kökshandlaren. De berättade att deras tillverkare kommit med en ny ytbehandling som gjorde det mycket tåligare, bla mot sura saker.

Däremot verkade det som att detta nya ytskikt inte tålde värme, utan blev missfärgat av det. Lite som pest eller kolera faktiskt.
 
Vet inte om det funkar på hygieniska ytor men någon form av golvbehandling för betong borde ge en tålig yta.

Ett plus är också att bänken går att forma i princip hur man vill, och det kan vara kul.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.