Funderade på om man kan använda limfogskiva av furu som bänkskiva? Såg att krauta hade 27mm tjock och 600 djup, så måttmässigt är det ju ok.

Vi har lagt ett gråbrunt antikbetsat furugolv i hela vår sommarstuga (inkl. kök) och tänkte att det kanske kunde matcha schysst. Funderade då på att betsa den i samma nyans och olja den.
 
Det är ju ett mjukt träslag, så räkna med märken efter tappade stekpannor, knivar mm.
 
OK, men utöver det så bör det inte vara några problem? SKall vara i sommarstugan så det kommer ju inte utsättas för världens slitage precis.
 
Antar att sommarstugan inte är uppvärmd året om? I såfall får du tänka på att temperaturvariationerna och fuktighetsgraden kommer att variera mera än vanligt. Detta påverkar träskivans utvidgning och sammandragning. Tänk på att ha mellanrumm mellan träskivan och vägg(en/rna).
 
Jag skulle gissa att limningen är av en sämre, mindre fukttålig kvalitet än i riktiga bänkskivor, men om ni inte ska ha diskho i eller i direkt anslutning till skivan så ska ju inte det spela någon roll.
 
Nix, det blir ett parallellkök, så det kommer bli bänkskiva på båda sidorna av spisen, diskhon blir på andra sidan. Såg på Hornbach att de hade limfog av furu för just bänkskiva med måttet 610 djup istället för 600. Men vindarna vänder snabbt och nu lutar det åter mest åt laminatskiva. Huset står uppvärmt till minst 8 grader året om, men skall tänka på rörelsefogen ändå om det nu blir furu..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.