Hej!
Är det någon som vet vad en "badtunna" kostar, vilka storlekar som finns och vilka som säljer dom.
Det är en modell som jag har sett på tv och som man bygger själv. Den har en liten kamin för uppvärmning....är det kanske någon som har byggt en? Tänkte sänka ner den en bit i alltanen. Behöver man bygglov? Hur ofta byter man vatten?

Ha det bra!
 
jag har sett dem för mellan 8-15 tusen på bla blocket, har en kompis som har en stor rackare och han byter vattten varje gång!

Ruggans najs och sitta i den när det är minusgrader ut!
 
Jag har en fd kollega som byggde en av spontat virke. 4-5000 tror jag materialkostnaden var, utan aggregat.
Sedan svetsade någon svåger ihop en rostfri låda att elda i. Det dyra var skorstenen (som vanligt...)

Jag har dock inte sett den, så ta det med en nypa salt. Det kanske är ett fuskbygge;)
 
Hemmakatten
Har själv under flera år varit sugen på en badtunna. Helt enkelt UNDERBART AVKOPPLANDE att bada o ligga o titta på stjärnorna en kall vinterkväll!! ;D

Nu säljer vi vårt hus o bygger förhoppningsfullt nytt hus och då bara SKA jag ha en badtunna eller ännu hellre en jacuzzi utomhus.

Nedan finner du en länk där det finns en sammanställning över alla? badtunnetillverkare/försäljare i Sverige.

http://www.lantbruksnet.se/lantnet/tjanster/tradgrd/badtunnor/badtunnor.htm

Priserna varierar från 11.500 o uppåt inkl. moms + frakt max 1.500 kr. De är färdigmonterade, storlek ca 200 cm i diameter.. Själv har jag tittat på Berghems badtunnor o Bastu- o Badtunnespecialisten (båda finns med på listan ovan). Deras tunnor är i gran o kostar ca 12.000 komplett med kamin. De flesta andra tar 20-40´för sina o jag kan inte se att de skulle vara så mycket bättre.

Man kan också köpa till vinterlock, eldrivet reningsverk mm.

MEN, NU KOMMER BRASKLAPPEN!!! TUnnorna måste tömmas efter varje bad och man måste skura dem invändigt. Det gäller alltså att kunna släppa ut vattnet på ett bra ställe. 1.200 liter vatten mitt på gräsmattan är väl inte så lyckat :p. Och vem orkar skura tunnan varje gång? Och hur lång tid tar det att fylla tunnan från vattenslangen? Timmar kanske. Att värma upp en tunna tar ca 2 timmar, mer på vintern. Det är ju mysigt göra om man kommer hem från jobbet en kväll o vill bada, men att dessutom fylla på vatten o sedan skura gör att det för mig låter mer som ett helgnöje (besvär?). Har man däremot ett reningsverk o häller i lite kemikalier så behöver man bara byta vatten var 6:e vecka har jag läst.

Vi har därför skippat idén med badtunna just nu, men i nya huset ska vi definitivt ha en liten badtunna eller utomhusbubbelpool (jacuzzi). Men vi kommer att när det ändå ska grävas för grunden låta gräva för avlopp o vattenpåfyllning direkt till tunnan. Rörmokaren sa också att avloppen o vattnet måste isoleras. Så det är lite arbete men kostar ändå mindre än att göra det separat. Ser också att det blir problem med en badtunna (utan avlopp) på vintern. Vad händer om man släpper ut allt vattnet på en frusen mark??

Sammanfattningsvis. En badtunna är underbartt!! Men det måste fungera i praktiken.

Lycka till o hoppas jag inte gjort dig alltför bekymrad med mitt svar. Problem är som bekant till för att lösas. ;D ;D
 
I ett tv-program nyligen interjvuades en nisse som köpt en begagnad mjölktank för ett par tusen och använde som badtunna. Den var i rostfritt stål, komplett från början med in- och utlopp, termometer och heltäckande lock. Han värmde upp vattnet med en gammal vedpanna.
 
Om jag hade råd skulle jag satsa på en utomhus -Spa istället för badtunna.
Badtunnan tar tid att värma upp och måste rengöras ofta.
Dessutom blir det _för_ varmt efter ett tag.....

Spa-badet är alltid redo att hoppa i ! :)

Helst ska man ju ha lite schysst utsikt att ligga och titta på också ! :)

Nu när jag tänker efter har jag sett en annan variant av badtunna som inte var i trä som kunde sänkas ned...... har en lapp på jobbet om den så jag kan meddela imorgon vad den heter och ev pris.

Mvh
Kicki

 
Vad kan vara underbarare än dessa småkyliga kvällar med vänner och ett par riktigt kalla öl sittandes i den varma tunnan (kannibal-kokare) och diskutera livets väsentigheter? Med en mössa på huvudet så är livet underbart!

Anna
 
Jag har "hört att någon hört" att tunnor av vanligt spåntat virke är bättre än de som är hyvlade till konvex/konkav form, någon som hört något liknande ?
 
En som jag känner har en badtunna som han köpt i byggsats. Den läckte som ett såll i början.
Han byter inte vatten, har kopplat den i slinga med poolen vilket innebär att han i praktiken även värmer poolen med ved.

Fiffigt, eller hur!

Slang och pump från poolen bara. När tunnan är full så rinner det automatiskt tillbax ner i poolen genom en grov slang.
 
Pratade med en kille som säljer dessa tunnor och han menade att man ska vara ren när man hoppar i badet, på de viset så behöver man inte byta vatten så ofta (men smaken är som baken) ;D
Spånade lite på nätet igår kväll och hittade en komplett badtunna för 6000kr ink moms men man vet ju inte vad det kan vara för kvalle på dessa tunnor.
 
Hej !

Det viktigaste att tänka på när man köper en badtunna är den är gjord i ett funktionellt material som tål vatten,
och det gör dessvärre inte en trätunna.
Jag skulle rekommendera en badtunna i t.ex rotationsgjuten polyetenplast för att det är helt utan skarvar och sprickor där det kan samlas bakterier och smuts, mkt starkt material, lång livslängd, enkel rengöring, bra prisläge mm.
Polyeten är ett mkt vanligt ytmaterial i pooler och spa's.

Lycka till! :)
 
PollyPeter skrev:
Det viktigaste att tänka på när man köper en badtunna är den är gjord i ett funktionellt material som tål vatten,
och det gör dessvärre inte en trätunna.
Fast när man gör sig en badtunna så ska den ju första gången stå med vatten i sig lääänge just för att svälla upp så att den inte läcker som ett såll.

Anna


 
Men när en badtunna stått länge, så är ju inte vattnet fräscht längre.
Om / när jag skaffar mig en så blir det med en insats av plast eller rostfritt som är enkelt att rengöra och tål att tömmas
 
Kicksan skrev:
Om jag hade råd skulle jag satsa på en utomhus -Spa istället för badtunna.
Badtunnan tar tid att värma upp och måste rengöras ofta.
Dessutom blir det _för_ varmt efter ett tag.....

Spa-badet är alltid redo att hoppa i  ! :)

Helst ska man ju ha lite schysst utsikt att ligga och titta på också ! :)

Nu när jag tänker efter har jag sett en annan variant av badtunna som inte var i trä som kunde sänkas ned...... har en lapp på jobbet om den så jag kan meddela imorgon vad den heter och ev pris.

Mvh
Kicki
Vad är ett spa-bad? Det låter i alla fall mer värdehöjande än en badtunna.

mvh
David
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.