För ett år sedan renoverade jag badrummet på andra våningen.
Jag är jättenöjd med badrummet bortsett från ventilationen.
Det är ett 40-tals hus med självdrag och jag installerade en PAX fläkt passad multi som är kopplat till en av piporna till murstocken. Röret går horisontellt till pipan och längden är ca 1,5 m. Förmodligen är det pipan som är själva problemet.
Har jag duschat så immar det igen och tar jättelång tid innan imman är borta. Det blir något bättre om jag öppnar toalettdörren eller balkongdörren som finns på toaletten.

Det är för mycket jobb att dra om ventilationen genom yttertaket samt att lutningen på taket gör det väldigt jobbigt. Toalettens luftare går genom vinden och ut genom taket till det fria. Vad tror ni om att sätta en svamp till luftaren och koppla ventilationen till dagens luftare för att på så vis få ett bättre drag.

Andra idéer tas så klart tacksamt emot.
 
Går fläkten med hög hastighet efter dusch? Finns det en väg under\ovan dörrblad för tilluft?
 
Fläkten är grundinställd och går upp i varv på fukt och rörelse. Finns en luftspalt under dörrbladet.
Har två lika fläktar och har provat byta utan skillnad. Kan tillägga att i källarens toa utan dusch sitter fläkten direkt på pipan och där är draget väldigt bra.
 
1,5 meter är ingen lång sträcka , borde funka :(
 
Går pipan ut till det fria i skorstenen? I mitt förra hus från 40-taler gick piporna inom skorstenen huller om buller. Vissa bytte plats uppifrån och ned, andra var igenmurade på halva vägen. Jag kollade med lod från skorstenstoppen, samt små rökfyrar där jag kom in i stocken.
 
Kan inte avgöra hur gången/pipan ser ut. Har stoppat upp en mobilkamera och fotat gången mot pipan, tyvärr ser man inte så långt, men det man ser är bra/fri sikt.

Vad tror ni om min idé att låta ventilationen ta luftarens rör dvs omkoppling på vinden samt sätta en svamp på luftaren.
 
Och du vet med dig att det inte är något stopp i kanalen trots det korta avståndet?
 
Nej det vet jag inte. Hur tar jag lättast reda på det? Rökpuffar?
 
Stoppa in en brinnande tidning och kolla var röken tar vägen.
 
Annars finns det rökampuller som säkert din lokala sotare kan hjälpa dig med. Dom brukar täthetskontrollera murstockar med dom. Peta igång den, stoppa in i kanalen, starta paxfläkt och kolla vart röken tar vägen :)
 
M
Det är inte så att dörren är för tät så du inte har någon tilluft all tillgå?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.