Ni får gärna ursäkta min totala okunskap. Jag skyller detta på att jag är en ny husägare och tidigare bara behövt byta lysrör.

Till saken, vi har en badrumsspegel med infällda spottar av märket IFÖ, vilken modell detta är har jag ingen som helst aning om.

Jag tänkte testa att ta ut lamporna och byta ut dessa då dom inte fungerar. Jag har nu stött på problem kring hur jag överhuvudtaget tar ut spottarna. Tänkte initialt att jag lite enkelt skruvar bort plastringarna som sitter runtomkring, men det verkar som att dessa är runda och ingen bit till skruvmejseln "biter fast".

Har ni några ideér?
 
  • Närbild av en IFÖ spotlight i badrumsspegel, visar en runda lampinfattning med texten "12V MAX 10W" på en svart plastkant.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Dom är nitade. Går inte att skruva.
Det ser ut som att det saknas glödlampor. Fyrkanten i din bild vid klockslag 10 tror jag är fattning till en G4 lampa (googla).
Förr i tiden fanns dom som glödlampor och gick sönder hela tiden. Nu finns dom som LED och jag vet inte om dom håller bättre. Svagpunkten är kontaktblecken i fattningen som korroderar.
 
Behöver du ta isär den mer?
Det ser ut som g4 sockel
 
  • En g4-sockel där någon demonterar för att visa LED-chips i en lampa.
Oj det här blev ju riktigt dumt :D

Jag förutsatte att det satt lampor där men naturligtvis gör det inte det, utan det är mycket riktigt bara sockeln.


Tack så jättemycket för hjälpen. Jag får leta reda på en passande G4-lampa istället att stoppa i.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.