Vi tittar på badrumsspeglar och har lite svårt att greppa varför priserna skiljer sig något så enormt. INR Loox runda spegel med LED-belysning på 110 cm diameter kostar över 8 000 kr, vi hittar vad som verkar vara en identisk spegel från Studionord (samma kelvin, 100 cm diameter) för halva priset.

Behöver man tänka på något särskilt vid val av badrumsspegel som gör att man ska slänga ut femsiffrigt belopp? Förstår att LED-belysning bakifrån gör att det skiljer sig från en vanlig spegel, och sen finns det ju anti-fog varianter och dylikt men ändå...att betala nästan lika mycket för spegeln som för en duschvägg eller ett högskåp känns lite väl.

Vi vill absolut inte ha några knappar eller liknande på spegeln, utan glaset måste vara helt "rent". Vi hade helst hittat en rund spegel med LED-belysning på minst 100 cm diameter för ett bra pris, och Studionords känns som ett möjligt val. Alternativet vore en stilren rektangulär spegel på minst H80xB110 cm, möjligen ännu bredare, och kör man rektangulär så känns det inte som att belysning bakom vore så snyggt. Då behöver man dock kanske tänka på att ha någon belysning precis i anslutning till spegeln - räcker inte med downlights i taket?

Är det någon som lagt lika mycket tankemöda på badrumsspeglar här som har någon givande input kring hur man ska tänka, eller är det helt efter smak och plånbok man ska gå?
 
BirgitS
Jag känner inte till de två speglar som du nämner men rent allmänt så finns det led-belysningar som är dåliga på att återge färger och har svag belysning och det finns sådana som är bra på att återge färger och lyser ordentligt. Detta påverkar priset mycket. Längd på garantin påverkar också, billiga produkter har inte mer än vad som krävs enligt lagen medan dyra produkter kan ha flera års garanti.
 
För en del år sedan när vi kollade speglar för en badrumsombyggnad. Så kom jag fram till (personlig smak) att speglar med inbyggd belysning ger en mörk spegelbild. Alltså speglar där ljuset kommer ut runt kanten på spegeln.

Bara något att fundera på.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.