Hej..

Har en liten fråga angående badrumsventilation.

Just nu har jag två "Spiro rör" som kommer upp på vinden ifrån mina två badrum dessa har jag tänkt koppla samman för att sedan leda ut dem ur huset.

Frågan är kan jag vinkla dem 90 grader och gå ut genom en sidovägg uppe på vinden ?? eller måste jag  borra hål och dra ut dem i taken

Vill helst slippa borra hål i taket då jag har ganska hög takvinkel ca 60graders lutning..

är det okey att sätta en utloppsventil i gaveln på huset istället ?

I båda badrummen sitter fuktstyrda pax fläktar.

???
 
Drar du ihop piporna riskerar du väl att luft trycks över från ena badrummet till det adra - om du har separata paxfläktar - eller?

Jag vet inte hur det är med regler för frånluft, men jag antar att man får dra det ut i väggen, men du bör nog kolla upp det där lite mer. Jag kan ju se en viss risk att man får kondens på fasaden vilket kan uppfattas som obra.
 
betydligt bättre att dra ut båda piporna rakt ut genomtaket...plåtnicklas fixar en snygg huv om det finns någon form av sarg av plywood etc att stdga upp huven med runt rörpaketet blir det snyggare plåtarbete.
 
Jag har nyligen dragit ut spirorör på gaveln. Funkar bra, kom ihåg att isolera rören ordentligt bara. Jag har även kallrasventil på gaveln. Någon kondens på fasad har jag inte sett.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.