Status
Tråden går ej att kommentera.
Denna veckan har det gjorts en hel del på bottenvåningen. Idag och förmodligen nästa vecka kommer byggarna fortsätta motsvarande arbete på ovanvåningen.

Bl.a. har dom fixat klart isoleringen i taket. Nu återstår bara gipsen. dom har även rivit ut allt golv från bottenvåningen och konstaterat att det är så ojämnt att dom måste flytspackla samtliga rum. Dessutom upptäckte vi en spricka i det som tidigare var vardagsrum. Sprickan gick längs hjärtväggen och dom mätte att mitten av golvet var 4 cm lägre än längs väggarna. Vi fick koppla in en konstruktör och nu har vi bestämt att säkra upp med en stålbalk i källaren under golvet.
Elektrikern har dragit rör och dosor för den el/tele vi ska ha på östra sidan. Det kluriga var att bestämma vad vi skulle ha för takbelysning i hallen då den går i två vinklar. Ska man ha takplafonder så måste man därför ha 3 st för att få tillräckligt ljus, och det var vi inte så sugna på så det fick bli infällda spotlights. Även det var lite svårt att bestämma placeringen på.

I förrgår så kom murarna och sprutade den färgade putsen på tillbyggnadens fasader. Det ser ut att bli fint. Väntar att lägga upp en bild tills ställningen är borta. Ska bli skönt att äntligen få bort byggställningen. Den har stått och tickat pengar ett bra tag nu.

I helgen ska jag bila ner det sista av putsen på tegelväggarna i det blivande badrummet. Det var tydligen inte tillräckligt raka väggar för att kakla dom. Ytterligare en sak som vi inte tagit med i vår budget :(

Lägger upp en bild på väggen/taket i badrummet där man ser hur dom dragit ventilation, vattenrör, el mm.

Ha en skön helg i vårvärmen!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.