Tjena, en dum fråga antar jag men jag hittar ingen bild och kan inte kolla hos någon annan.
Hur fasen är det tänkt att denna ska monteras? http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Ror-och-rordelar/Avloppsror-och-rordelar/Tvattmaskinsavlopp-86972/

Ska den ansluta till ett 50mm grått avloppsrör liknande avloppet för handfatet?
Jag vill ikte ha ett sånt vitt rör som går längs vägg och fram till en golvbrunn. Jag vill ha ett riktigt avlopp för tvättmaskinen.

En annan fråga, är det tillåtet att bygga in de vita avloppsrören i väggen? I så fall tänkte jag dra de vita rören någon meter i väggen och ansluta inne i väggen till avloppsröret från handfatet.

Ha en trevlig dag.
 
Krilleman
Biltema skriver ju hur du kan koppla denna:
Kan anslutas direkt i ett golvvattenlås eller kopplas ihop med löst avloppsrörsystem och ledas till golvbrunn.
Du måste koppla denna med ett vattenlås! Alltså inte direkt till tex ett 50mm avlopp.

Köper du Faluplasts Falu Vulk med orange packning är den typgodkänd för inbyggnad.
http://www.rskdatabasen.se/infodocs/bvd/bvd_96_2316119_gruppfil.pdf

Jag skulle dragit snutten rör som du tänkt din med minst 50mm. Har du 50mm som du tänkt dig ansluta på finns det ingen anledning att gå ner till 40 i vägg. Gör förminskningen till 40 utanför väggen!

Om du däremot har 40mm i väggen (vilket jag inte tror) har du inget val.

Kanske dessa kan vara alternativ som passar dig bättre:
http://www.rskdatabasen.se/infodocs/dos/dos_96_8082384_gruppfil.pdf
http://www.rskdatabasen.se/infodocs/dos/dos_96_8072036_gruppfil.pdf
 
Tack för ditt jättebra svar. Då kör jag på 50mm i vägg. Det var bara för att jag hade en massa vita rör liggandes så jag tänkte använda några. Hade en smidig 40mm hålsåg också som jag tänkte använda på reglarna.

Såg inte Biltemas beskrivning. Jag har inte köpt tratten där. Hittade bara den bilden på nätet.

Vattenlås har jag inte funderat på ännu. Är bara inne i väggarna och gräver ännu så länge.
 
Krilleman
Ett normi avlopp kan vara bra att avsluta med. Röret är 50mm och det sitter en mutter med klämring för 40mm som sticker ut genom väggen!

http://faluplast.se/sv/ovrigt/vaggavlopprsk-808080640mmg40-x-50mm75x60__959

På utsickett genom väggen sätter du en vulkbricka och kapar ner röret till lagom längd, gradar av röret invändigt så klämringen nyper OK. När den vita muttern är dragen så syns inget av den gråa gängan om du har lite finess med kapningen. (y)
 
Redigerat:
Den här var ju sabla snygg.. http://www.vvshandel.se/badrum-kok/...er/70770-tvattm-avl-3-4-1-32-vit-8072036.html Får ju tratten att se ut som skit. En sån måste det ju bli. Sjukt snyggt. Billigt också. Om jag fattar det rätt så är det bara att trycka i den i en 50mm avslutning med en 32mm gummiförminskning? Sen trycker mqn bara på tvättmaskinsslangen på pipen nedtill? Ingen lukt, inget vattenlås.

Det enda man kan fundera på är hur snabbt det blir stopp på grund av ludd o hår?
 
Krilleman
Lite sent svar, men jag har missat dig helt!

Jag klurar på hur man ansluter denna på ett OK sätt. Utloppsröret är ju 32mm, men man vill ju att det fastnar i väggen OK. En gummibussning nyper ju inte fast. Och då går ju inte ett väggavlopp att använda (40mm ända)...

Jag har själv inte installerat just denna, så följdfrågan lyder: hmmmm?!

Spekerök kanske vet mer?
 
krilleman_215 skrev:
Lite sent svar, men jag har missat dig helt!

Jag klurar på hur man ansluter denna på ett OK sätt. Utloppsröret är ju 32mm, men man vill ju att det fastnar i väggen OK. En gummibussning nyper ju inte fast. Och då går ju inte ett väggavlopp att använda (40mm ända)...

Jag har själv inte installerat just denna, så följdfrågan lyder: hmmmm?!

Spekerök kanske vet mer?
Röris sa att vi drar 50mm i vägg och sedan en 90 grader ut. En förminskningsbussning och sedan en typ purus "luktlås", verkar vara nån silikonflärp i som stänger till.
 
Den som Holpers länkade har jag ej använt är väl med backventilsfunktion, kikar man på falus sida så säger info specen "Säker vatten saknas". Brukar köra med tratten med den vikbara flärpen som håller slangen kvar i tratten, gillar falus material överlag kan tilläggas. En jobbar kompis undrade vad är det för skit flärp på tratten och tog fram kniven och skar bort den.:rolleyes:

Mvh
 
  • Gilla
Holpers
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.