Har haft en 220 i 2 år och inga problem, man har nu flyttat. Gräsmattan på det nya stället är betydligt 'grönare' med tjockare gräs.
Här tycker klipparen att gräset är så långt att den i princip hela tiden kör runt i fyrkanter, så som det står i beskrivningen att den skall göra då den kommer till att ställe med längre gräs.
Det spelar ingen roll om gräset är nyklippt, klipparen anser att den behöver köra fyrkanten iallafall.

Detta gör att den inte hinner med att klippa gräsmattan eftersom den alltid håller på med att klippa redan klippta ställen extra noga.

Antar att den mäter hur trögt knivdisken går när den bestämmer sig för att göra detta, men hittar ingen inställning som skulle kunna göra den mindre känslig.
 
Har du nya knivar på? Min 230 får lite såna tendenser när det är dags att byta knivar.
 
Bytte för 2 veckor sedan, men de kanske är slöa redan. Var ju inte orginalknivar.
Ska prova att byta igen.
 
Nya knivar brukar göra susen. Tänk också på att torrt väder slöar ned knivarna ganska snabbt. Mycket mer damm på gräset vilket snabbt märks på skärpan. Hade samma problem förra veckan. Vände på kvivarna, men det hjälpte inte mycket (trots bättre skärpa). Nya knivar och då löste det sig.
 
I ditt fall när klipparen har flyttats till ny gräsmatta som har tjockare gräs kan du behöva nollställa beräkningen för när Automower skall börja fyrkantklippa. Du hittar hur du gör i Technical Manual här https://sites.google.com/site/visesnu/technical-manual på sidan 41-42 under Square mode cutting (5-6-1). Här kan du även justera nivån hur ofta Automower skall börja fyrkantklippa.

För att få tillgång till Verktygsmenyn skall du befinna dig i menyn Inställningar och trycka ner Home + 4 + 3 samtidigt i nämnd ordning?
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.