Hej, köpt hus och på besiktningen noterades att klämring saknas. Hur åtgärdas det enklast, behövs en klämring
om det finns duschkabin.
 
  • Golvbrunn utan klämring omgivet av kakel, potentiell risk för vattenskada och mögel.
I princip är det nästan omöjligt att få dit en i efterhand. Klämring behövs även vid kabin.
 
K
Klämringens funktion är att göra så att tätskiktet sluter tätt mot golvbrunnen. För att undvika vatten och fukt kommer in i golvkonstruktionen. Således behövs den oavsett vilken typ av dusch/badkar etc. som används.

Är inte helt lätt att se på den bilden, men ser ut som att tätskiktet är kapat ganska kort och därför är det inte helt säkert att enbart sätta dit en klämring är tillräckligt. Är tätskikt (och brunsmanschett) kapad för kort så kan det vara svårt att få klämringen att täta som beskrivet ovan.
 
Sen kan man ju fundera på om man missat en sån sak som detta vid renovering hur är då resten gjort?
 
K
Stefan N Stefan N skrev:
Sen kan man ju fundera på om man missat en sån sak som detta vid renovering hur är då resten gjort?
Ja exakt. Tycker det där skvallrar om att den/de som gjorde badrummet (specifikt tätskiktet), inte riktigt har helt koll.
 
Tack för info, badrummet är gjort av tidigare ägare 1999, alltså utfört av de personligen. Vi visste om detta innan köpet och planen är att någon gång göra om dusch då huset även har gjutjärnsstam. Tänkte man kunde bromsa eventuell påfrestning genom att montera en ring.

När jag googlar så ser jag att beroende på hur brunnen är monterat gör ring varken till eller från. Får hoppas tätskikt inte kapats allt för kort som ni skriver.
 
Det är märkligt att den klarat sig så länge. Om du renar brunnen regelbundet, så vattnet inte stiger i brunnen, minskar du risken. Det är skillnad på att vatten rinner över glipan mellan tätskikt och brunn, mot om det blir en vattenyta ovanför glipan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.