Jag har köpt en ny Mora MMIX-blandare för tvättstugans ho (ny och ny, det är säkert nästan ett år sedan jag köpte den...). D
en har anslutningar som jag tolkat kallas för Soft-Pex 10mm slätände (fast det är en minial upphöjning längst ut). I rör-kopplings-allti-allo-lådan hemma hittade jag inte som verkade passa, så jag ställde in mig på att behöva köpa en massa (säkert svindyra) kopplingar.

Men så hittade jag i denna tråd: https://www.byggahus.se/forum/threads/raett-koppling-till-soft-pex-roer.393344/ att det kanske gick att bara köpa: https://www.hornbach.se/shop/VATETTE-Klamring-VA-1217-10-mm-1945625/5109196/artikel-detaljer.html, och att återanvända de översta överfallsmuttrarna (?) som är märkta med "VATTETE 10 VA"? Är det möjligt att jag ska komma så billigt undan?

I många trådar har det även rekommenderats (av bland annat användare Krilleman) att sätta avstängningsventiler i direkt anslutning. Går det kanske att hitta ett par lämpliga sådana också i samma affär (så jag slipper Corona-runt i halva regionen)?

mvh

/Oskar

(Bifogar bild på nuvarande "kopplingar", och den "nya" blandaren.

Röranslutningar med Soft-Pex slätände och överfallsmuttrar under en tvättstugeho.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ny Mora MMIX tvättstugeblandare med Soft-Pex anslutning och installationsanvisning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.