Hej,
Jag inreder min vind. Bjälklaget har varit tidigare varit isolerat med cellplast (125mm tjock, gulfärgad, okej skick, ca 20 år gammal skulle jag tro?). Någon gång under årens lopp har bjälklaget blivit isolerat med detta. Jag har nu tagit bort det för att öka höjden på vinden. Frågan jag har är om jag ska använda det att isolera med, eller om det bara är att langa och köpa massa ny isolering. Det ska väl vara bättre isoleringsvärde på cellplast än ull? Och så är det väl bättre resistent mot fukt? Exempelvis har de nyuppsatta takkuporna inte så mycket plats för isolering och ingen plats för luftspalt på gavlarna. Där kanske det är bättre att använda detta cellplast än att köpa ny isolering? Känns dumt att slänga och köpa nytt i onödan, ur miljö och tidssynpunkt.
 
Har arbetat en hel del med cellplast inom betongindustrin.
isolerings värdet på cellplast är detsamma så länge det inte finns sprickor, hål eller att den pressats samman av tyngd.
cellplast binder inte fukt (generellt) men kan i fuktig miljö drabbas av både alg och mögel tillväxt.
Tänk på att cellplast inte andas, cellplast består igentligen av små plastbubblor och risken för kondens bildning är stor.

Martin



Min HÖGST personliga åsikt är att man inte skall blanda cellplast och trä.
 
okej då kör jag och langar dem, de väger inte mycket men tar väldigt mycket plats!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.