Vår badkarsblandare står och läcker, och vi vill byta ut den. Problemet är att det inte är cc 160 mm mellan rören, utan snarare cc 205 mm. Blandaren är antagligen sedan -36 då huset byggdes (och charmig så det räcker och blir över :wow: ) men opraktisk för barnen att handhava. Jag gissar att man kan packa om den så det slutar läcka, men vi vill som sagt byta ut den istället.

Hur löser vi detta? Finns det nån övergång som kan funka? Är cc-måttet nåt Amerikansk påhitt eller?

Ps. Nån VVS:are som var hemma påstod att det var silver i dessa gamla rariteter - kan det stämma? Kanske ett hett byte på begagnatmarknaden...?:p
 
  • DSC_0454.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • DSC_0455.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Kolla in på rinkabyrör och sök på exenterkoppling så kan du säker få till så du kommer ner till 160mm.
 
Det kan finnas gamla blandare, som kan renoveras.

Hade själv en liknande, som åkte ut vid renovering. Men vilken slutlösning önskar du? Duger det med en modern blandare med en massa anpassningar, som inte passar i stilen?
 
I dagsläget är prio ett att få bort den droppande kranen, estetiskt spelar det ingen roll. Badrummet ser ändå rent bedrövligt ut, och ska så småningom totalrenoveras. Lösningen kan mycket väl bli exenterkopplingar från Rinkaby och nån slags budgetblandare, om vi inte (mot förmodan) skulle hitta en blandare som vi vet att vi vill ha i det "nya" badrummet.
 
Mitt tips. va rädd om blandaren. Se till att nya packningar i den och njut. Väldigt vacker.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.