Hej,

Jag har ett litet bekymmer med att ansluta röret från spisfläkten till befintlig imkanal. Det satt en fläkt ansluten tidigare, men efter lite rivningar och annat har det blivit lite knivigt (för mig åtminstone) att få en anslutning som är tät. Slangen är en vanlig 125mm och hålet ser ut som på bilden. Yttermåtten är 275*225mm och innermåtten (själva hålet) 200*150mm.

Någon som har tips på hur ni gjort eller länkar till förslag på lösning? Måste jag mura upp hålet, sätta nån slags ram att ansluta mot, sätta en massa silikon eller vad?

anslutning.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Det finns en väggstos man kan använda. Fast du måste vara noga med att täta.
Går kanske att lägga i murbruk för att sedan trycka fast plattan och skruva fast den (för att få det tätt), alternativt om det finns någon slags tätningsmassa du kan använda.

http://www.bauhaus.se/tak-vagg-stos-o160mm.html

Går ju att böja och anpassa plåten så det passar.
 
Just det, en sådan borde kunna fungera.

Sedan hittade jag Essve fogskum 90 http://katalog.essve.se/#/?article=V70-wc62786- som borde kunna funka som smidig tätning. Brandklassat kanske är overkill för en köksfläkt, men vad vet jag.
 
En imkanal ska normalt sett vara brandklassad hela vägen utom närmst fläkten där man ju använder plastslang.

Jag vet inte hur folk löser detta problem vanligtvis, om det finns någon bra lösning ens. Men jag hade nog försökt få ihop något med en sådan stos jag länkade. Sedan använt antingen sådant skum du länkade eller murbruk. Det viktiga är ju egentligen att det inte läcker fett eller kondens i framtiden. Brandklassat är det ju ändå inte eftersom du ansluter plastslangen som sagt. Glöm inte skruva fast stosen så den sitter ordentligt också ska det säkert bli bra!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.