Hej

Jag ska lägga ny papp på mina kupor samt en utbyggnad.


Kuporna:

Idag är det takpapp på kuporna som behöver bytas/läggas ny ovanpå.



Min fråga är hur jag på ett korrekt sätt ansluter den nya pappen med den befintliga underlagspappen på det "stora" taket under tegelpannorna?


Då det inte är så stora ytor så tror jag att jag kommer ta bort alla lager papp ner till råsponten på kuporna och lägga nytt underlagspapp samt ytskikt. Vilka produkter rekommenderar ni?
Hus med tegeltak och kupor där det är markerat för anslutning av ny papp mot befintlig underlagspapp.

Utbyggnad: Hus med tegeltak och kupor där det är markerat för anslutning av ny papp mot befintlig underlagspapp. Tak med befintlig takpapp nära fönster och fasad, fråga om korrekt anslutning för ny papp.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Jag vill lägga ny papp på utbyggnaden också. Som syns på bilderna är det inte så mycket plats för uppvik mot fasaden. Speciellt vid fönstret.



Hur anser ni är korrekt anslutning mot husfasaden är? Både vid fönster och sidan om fönstret?
 
Åsa Lund
Kolla om Hus - AMA finns på biblioteket?
 

Bästa svaret

Rickard.
På takkupan är det bäst om nya pappen går in under underlagspappen en bit upp, räkna med att byta lite läkt för att komma åt. Om det oturas och en panna går sönder vill du inte ha in det vattnet mellan papplagrena.

Mot väggen får man helt enkelt göra så gott man kan. Egentligen "ska" det vara 30cm uppvik med ett plåtbeslag över som täcker minst 20cm av dom men på renovering (inte ens alla nybyggen är så idag då många prioriterar estetik över täta tak :)) är ju inte alltid förutsättningar enligt norm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.