I samband med köksrenoveringen skulle jag helst vilja behålla den gamla gedigna diskbänken men den har tyvärr fel mått. Är det möjligt att få den förkortad och böjd i de nya kanterna om man lämnar i den? Var kan man i så fall lämna in den? Vilken plåtslagarfirma som helst eller någon särskild typ?
 
Tror spontant att det blir svårt att kapa av den och bocka till nya kanter. Och skulle det gå lär det vara så mycket jobb att en ny blir mycket billigare.

Jag tror du får bita i det sura äpplet och köpa en ny...
 
Kolla Blocket och liknande efter diskbänkar, om det är en äldre modell du vill ha så brukar det finnas alla möjliga varianter och priser där. Är ytan lite skabbig så putsar man lätt upp den med Autosol eller Meguiars All Metal Polysh.
 
Det är säkert inga problem att kapa och bocka om den en bit.
 
raveper skrev:
Det är säkert inga problem att kapa och bocka om den en bit.
Grejen är ju att de oftast är pressade i ett stycke så att det bildas en kant där vattnet inte ska rinna över. För att krångla till det ännu mer så har man ofta en radie på den falsen om man tittar på bänken ovan ifrån, se t ex http://www.ifosanitar.com/IfoProductGuide/scalecache/Vignette/51974-2.jpg

Jag skulle bli mäkta imponerad av någon som kan förkorta en sådan diskbänk utan att det syns OCH göra det med en marknadsmässig timpeng för ett billigare pris än en ny kostar...
 
Det skulle kanske fungera om man kapar på högersidan vilket jag förutsätter, höger kant och kapa rakt av 5cm in från höger. Sedan mäta från vänster så lång som man vill ha den - 5 cm och sedan ta högerbiten man kapat och svetsa ihop det igen så slipper man bocka kanten. Man måste dock vara duktig på svets och jag tror att man alltid kommer se en form av skarv. Kanske det är en möjlig lösning?
 
En firma specialiserad på rostfritt har inga problem att göra ett sådant jobb snyggt. Priset är en annan fråga... Men i vart fall billigare än en ny måttbeställ bänk eftersom processen är den samma, men din bänk har tre sidor plus hoar klara, Det förutsätter dock att det är en bänk där hoarna är isvetsade. Det syns om man tittar under bänken att det är dubbel plåt längs hoarnas kant, med en svets. Gamla diskbänkar som känns "gedigna" brukar dock vara gjorda så. Jag vet ingen firma i Stockholm, men det finns säkert. Orkar du åka till Uppsala så fixar Anton Johanssons Rostfria Verkstad ett sådant jobb galant (reservation för att det är femton år sedan jag vek ihop diskbänkar där och att de kan ha ändrat inriktning).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.