Status
Inte öppen för fler kommentarer.
Då har vi kommit så långt att det blivit dags att skriva ner våra funderingar och tankar kring husbygget. Eftersom låneansökan gick iväg så sent som för 4 dagar sedan och inte hunnit behandlas ännu så kan den här bloggen bli väldigt kort.

Summering av vad som hänt:
Anna och Tony har nu levt tillsammans i 3 år, Alexander är snart 14 månader och Simba och Moritz mår alldeles utmärkt som nyblivna utekatter.
Eftersom vi har bott i en hyresrätt mitt i centrala Stockholm så hade vi inte något kapital att gå in med vid ett husköp. Valet blev att satsa på en sommarstuga i ett expansivt område i Åkersberga några hundra meter från vattnet. Vi flyttade in hösten 2007 och tog omedelbart tag i arbetet med att borra en egen brunn och ordna med ett mindre reningsverk för avlopp.
TIPS! Vi hörde med grannarna och rekommenderar inte att satsa på ett billigt alternativ, det tillkommer alltid en massa kostnader i efterhand. Vi satsade på tjeckiska Topas och är mycket nöjda. De har jättebra service och är verkligen måna om att allt fungerar.
Sommarstugan isolerades lite extra och vi byggde en liten WC med dusch och investerade i nya vitvaror till köket.

Tomten är jättefin på sina 2 099 kvm, men sommarstugan på 57 kvm är för liten. När vi redan 6 månader efter tomtköpet väntar vårt andra barn så tog husspekulationerna fart ordentligt.

Vi har sonderat marknaden noggrant, och de som hängt med längst är Borohus. Med en begränsad ekonomi har det blivit utslagstävling mellan olika leverantörer, och Borohus har hela tiden återkommit och visat sig vara mycket prisvärda (mest prisvärda?) Att vi inte valde totalentreprenad beror på att vi tror vi kan sänka en del av kostnaderna samt att vi har läst att en del totalentreprenader inte är vad det verkar, man måste kolla upp och engagera sig ändå... trots att det kostar lite (mycket?) mer!

Idag hade vi Borohus hemma för att gå in på detaljer. Säljaren är trevlig, om än lite snabb, men vi kunde inte skriva på avtalet ännu eftersom vi inte fått vårt lånelöfte för byggnadskrediten ännu. Vi avvaktar tills efter helgen så får vi svar från banken samtidigt som Borohus återkommer med kostnaden utifrån våra ritningar... Grymt kul att rita sin egen planlösning!

Det hus vi valt är Borohus Västergötland med Östergötlands Mansardtak http://www.borohus.se/default.aspx?p=3&HouseID=157&HouseSelect=1&housetype=2. Så här vill vi att det ska se ut inuti (se bifogad fil).

Fortsättning följer...

...men då med mer bilder och mindre text (hoppas vi)!
 
K
Halloj på er!

Vilken rolig idé:)
Både att bygga hus och att blogga alltså;)

Ska bli jätte kul att följa era äventyr och skönt att få lite kontinuerlig information så att man slipper ha dåligt samvete för att man inte hörts på ett tag och inte har en aaaning om vart ni ligger i planeringarna osv...

Tänker på er mycket i alla fall och är stolta över att ni är så driftiga och ambitiösa!!

Kramar från syster/faster/gudmor/svägerska/blivande faster x 2/extra matte Katja:)
 
A
Jag hinner inte med att läsa alla inlägg.
 
A
Dynamisk blogg du har Tony!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.