Totte_S
Gränsfall på relevant här men...
Har separata barnförsäkringar på ungarna men har missat att ta en del skador på barnen när de va små. Det är framförallt missprydande ärr som är bestående men. Brukar det finnas någon klausul i villkoren om att man skall anmäla skadan skyndsamt, eller har man ett case även efter mer än 10-15 år om man har läkardokumentation?

Missade en del när de va små, försäkring var kanske inte det första man tänkte på, utan att de klarar sig ok och mår bra. Först nu när de börjar bli äldre som de gamla ärren blir mer uppenbara och kanske störande för dem.
 
Karlia
Tråkigt svar men: hör med ditt försäkringsbolag. De har så olika regler så det är svårt att ge ett generellt svar.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Vi fick ut för det, men det var kanske bara 5 år..trygg hansa
 
folksams barnförsäkring

Preskription Rätten till försäkringsersättning eller annat försäkringsskydd upphör om den som gör anspråk på ersättning inte väcker talan mot oss inom tio år från tidpunkten när det förhållande som enligt försäkringsavtalet berättigar till sådant skydd inträdde. Med förhållande avses de förutsättningar i försäkringsavtalet/gruppavtalet, försäkringsbeskedet och försäkringsvillkoren som måste vara uppfyllda för att rätt till ersättning ska föreligga. Preskriptionstiden börjar löpa när rätt till ersättning från försäkringen föreligger. Den som framställt sitt anspråk till oss inom den tid som anges här, har dock alltid minst sex månader på sig att väcka talan mot oss från den dag vi har förklarat att vi tagit slutlig ställning till anspråket.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.