Jag har en anläggning på 25,9Kw som är uppdelad på 48st paneler som ligger på samma tak 37grader i sydlig riktning. Anläggningen är uppdelad på 4slingor som är anslutna till varsin SSO (Ferroamp) och en växelriktare på 28kVA DC port760v. Respektive panel är på 540w.

Panelerna är av fabrikat JA Solar, effekt 540w/st Imp på 12,97amp

Anläggningen är uppdelad på 4st slingor för att hantera Imp på 12,97amp från panelen som egentligen skall vara 12,5amp för att inte behöva göra åtgärder. Men detta är hanterat och det viktiga enligt Ferroamp är att Vmp max är på 640v Har räknat fram att Vmp är på 578,68v. (Vmp41,64v x 12= 499,68v +80v = 578,68v) god marginal till 720v Vmpp.

  • Vid en fin dag så går hela anläggningen ner när den börjar att nå sin topp punkt i att leverera energi. Vissa gånger så går den då ner och upp igen efter en kortare tid till nivån som den gick ner ifrån. Andra gånger så går den ner och går sedan upp endast till en 5del av vad den var på innan den gick ner. Detta kan ske ända upp till sju gånger på en dag. När det börjar bli lite senare på dagen så går slingorna upp till en nivå och följer varandra tills anläggningen inte ger någon mera energi.
Det är dom bättre dagarna vädermässigt detta händer. En mulen dag så följer slingorna varandra och anläggningen går inte ner.

Visar en bild från en strålande solig dag och en på en jämnmulen dag.

  • Har även en annan sak som är lite märklig och det är att utgående faser från växelriktaren inte är jämt uppdelade. Det är framförallt en fas som avviker med ett flertal ampere samtidig som motsvarande storlek på ström presenteras som nollström där man kan tycka att det inte mer eller mindre skall vara någonting alls.

  • Slingorna som presenteras på kurvan upplever jag som mycket oroliga. Skall det vara så ?

Finns det någon som kan komma med något tips på vad detta kan vara för fel? Skulle bli mycket tacksam.

Tack på förhand!
 
Något är knasigt här, din ganska massiva anläggning levererar bara ca 6 kW max på soliga dagar och dyker ner ordentligt mellan maximum.

Som jämförelse, om det kan hjälpa så har jag några kurvor här från en blott 10,9 kWp Solaredge anläggning med alla panelerna en smula norr om rakt västerut.

Den första från en solig dag och den andra från en molnig dag, idag. Såg att anläggningen peakede på kring 9,6 kW idag men det syns inte i graferna.
Mobilskärmdump som visar solenergiproduktion över en dag, topp vid middagstid, totalt 59,9 kWh genererat.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Skärmavbildning av mobilapp som visar daglig solenergiproduktion med en topp på diagrammet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
PS. Dina diagram är svårtolkade. Försök hitta en visning i diagrammet som aggregerar alla strängarnas produktion, det verkar som att det är olika på de två diagrammen du visar, Ditt senaste diagram om molniga förhållanden verkar bara visa hur det ser ut på en sträng.

Litet rörigt här, försök skapa litet reda i dina presentationer så blir det enklare för folk att hjälpa.
 
Skulle nog kolla din version av programvara i systemet. Har förekommit buggar liknande denna i deras system som fixades förra sommaren. Vet dock ej om de kör automatisk uppgradering när nya buggfixar kommmer.
Försöker hitta datablad på din hub 28kw men den är bortplockad från deras hemsida?
 
K
Jag tycker att den borde logga spänningen och att det då syns i kurvorna att den går över spänningen. Och att den även loggar i fel-loggen. Om den inte gör det känns det mer som ett mjukvarufel
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.