Vårt Eksjöhus beräknas vara klart för inflyttning v34 och vi funderar nu som bäst på främst anläggning av gräsmatta så att vi så fort som möjligt kan släppa ut ungarna utan att de behöver springa runt i en leråker och dra in skit i onödan.

Just nu är huset omgivet av schaktmassor som är grovplanerade. Här och var börjar såklart ogräs titta fram, på vissa ställen riktigt mycket, främst Kirskål, men även annat diverse.

Har lite frågeställningar till er som varit i samma sits som vi.

1. Ogräset. Är det en bra lösning att gå över detta med en omgång Roundup eller kan ogräsmedlet påverka den framtida gräsmattan?

2. Hur svårt är det egentligen att få till en ok gräsmatta? Jag är inne på att beställa dit ett par lastbilsflak med jord, hyra en minilastare och köra ut jorden med denna. Därefter jämna till och så gräs. Nåt sånt här;

https://www.youtube.com/watch?v=6r0UGC5kQog

Har ni några tips kring detta? Typ, packa materialet med padda, dra en lastpall efter minilastaren för att jämna till. Aluminiumstege? Ska man köra med gallervält eller inte? Satsa på att hyra nåt verktyg/maskin som underlättar? Osv... Tar gärna emot länktips till någon som gjort detta, antingen någon hemsida eller film på youtube eller dyl.

3. Eller har ni gjort detta själva enligt 2 och kommit fram till att det är bättre att leja bort alltihop eftersom det är mycket mer jobb än man tror och man lätt tar sig vatten över huvudet?

Egentligen är det kanske för tidigt att göra detta redan i år men vi värderar tillgång till gräsmatta högt då vi har en tjej som då kommer att vara 1 år och 8 månader och som är mellan golv och tak. Att kunna släppa ut henne hyffsat lös på tomten skulle vara otroligt skönt efter 8 månader i lägenhet på tredje våningen... Om det sätter sig lite så får vi helt enkelt jämna till och toppdressa detta i efterhand.
 
Om du värderar gräs i år högt så rullar du, annars är det långt kvar innan man kan leka på det.
 
Ja, det är förstås ett alternativ. Nu räknar vi dock med att kunna börja med gräset och tomten innan själva huset är klart så då hinner det växa en del innan inflytt. Var lite otydlig där :)

Under/förarbetet är ju dock detsamma oavsett.
 
Dessutom är det ju trevligt att kunna vattna gräset med byggvatten där man oftast inte mäter användning
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.