Hej, bygger ett timmerhus på torpargrund med trossbotten ca 70 cm från marken, dvs grym ventilation.
Isolering trossbotten är 300mm. Ska lägga ett 32mm furugolv i hela bottenplan på 128 kvm. Enligt tillverkarna ska man ha ångspärr/ plast liggandes mellan golvvärmen och furugolvet.

1. Orsaken verkar vara att man stänger av och startar golvvärmen vår/ höst och då kan kondens bildas. Men om man inte stänger av, utan bara sänker värmen, behövs ångspärren då.!?

2. Och hur gör man i badrummet (12 kvm).!? Där ska jag ha spånplattor, flytande tätskikt och klinkers. Om jag då redan har ångspärr/ plast under spånplattorna, då blir det ju dubbla fuktspärrar i badrummet, och det ska ju vara fy fy... Ska man då skippa plasten endast i badrummet, eller.!?
 
Hej

1, Ja det stämmer, Tänk på att du vet detta men kanske inte nästa och framtida ägare av huset vet hur de skall hantera "ditt" system. De kanske stänger av eftersom de inte vet hur ditt system är tänkt att fungera.

2, Använd ett system som är ångtätt och samtidigt luftar under och upp på tex. en sida av badrummets väggar. Då kommer du ifrån all sådan problematik med innesluten ev. fukt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.