Hej alla pålästa jurister!

Jag behöver hjälp med följande:

För en tid sedan lade kommunen i vår hemstad ut en fastighet till försäljning med anbudsförfarande. Vi och en person till lade ett anbud på fastigheten och den andre personen lade det högsta budet och han "vann" anbudsförfarandet. Vi fick ingen chans att öka vårt bud.

Nu ca 4 månader senare så drar sig den andra personen ur köpet. Vi får då meddelande av kommunen att vi ej får köpa fastigheten fastän vi är de enda andra budgivarna och vårt bud nu ligger högst. Nu skall kommunen sälja fastigheten via traditionell budgivning och fastigheten skall annonseras ut på nytt.

Är detta förfarande tillåtet av kommunen? Borde vi inte "stå på tur" och vårt bud gälla?

Tacksam för svar.

MVh Erik
 
Dom måste inte ens sälja det till den högst budgivaren. Anbudsföraranden är inte tvingande. Utan kan bara vara ett sett att få reda på hur marknaden ser ut. Man kan inte tvinga någon att sälja (utom staten).
 
Ja det är väl så. Det känns ju inte som ett snyggt tillvägagångsätt direkt.
 
Nanny Fine
Som budgivare eller spekulant har man inga rättigheter... Tyvärr. Men å andra sidan har man inga skyldigheter heller.... :-/
 
Erik Svensson skrev:
Ja det är väl så. Det känns ju inte som ett snyggt tillvägagångsätt direkt.
Jo, det är rätt som kommunen gör i detta läge. Det har dock förflutit 4 månader sedan förra anbudstiden löpte ut, så det får bli en ny runda, så Du får en ny möjlighet att bjuda på objektet. Fråga kommunen varför förra budgivaren drog sig ur, hade denna betalt, så var ju affären avklarad. Men det kommer kanske fram i det nya anbudet.......att t ex taket ingick inte i anbudet:wow:...eller nåt annat av de sedvanliga trixen från kommunen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.