Vart över nu i det förlovade landet och vilka hus dom bor i. Tunna väggar, kalla och nej riktigt nasty är dom asså... brr.

Dom bygger nästan på varandra, detta hus som jag bodde i hade ca 6 cm tjocka väggar, oöppningsbara fönster, plastpaneler på väggarna och lastlister överallt.. nej usch...

4dc205a4c8a2461aa4d8f4b797abf3.jpg
 
Beror inte detta väldigt mycket på var någonstans i USA du menar :-?
Kan tänka mig att i södern har dom nog inte mycket i väggarna...
Nu vet jag ju inte var i USA du fick din referensram ifrån men i de norra staterna borde dom väl ha koll på isoleringen i ytterväggarna åtminstone :surprised:

Jag tycker iofs att vissa lite lyxigare amerikanska hem (sett på tv) ser lite "plastiga" ut trots den påkostade interiören.

Kanske är elen fortfarande billig i USA?
 
Ja fy vad konstigt, och ingen regäl ström har dom heller :-X
 
Nä vilka räliga hus de har.
Vem vill bo i hus med hög takhöjd, riktiga massiva trägolv och om du nu kör med heltäckningsmatta så lägger de 2cm tjock skumgummi under, urk vad otrevligt.
Sen har dessutom nästan alla hus såna där öppna spisar som ingen vill ha, för att inte tala om integrerade ventilationskaneler där du kör värme eller kyla.
Givetvis är skillnaden stor från norr till söder i USA. Stenhus i Chicago och spånplatta i Texas.
Du får verkligen det du betalar för i det landet. Om det är billigt finns det en anledning till det, men gud vad trevliga hus de bygger jämfört med oss.
Lite synd att du hamnade i ett budget bygge.
 
Tacka vet jag svenska unika hus. Som de här kanske ;)

lf98005102s.jpg

eller det här:

Gard7_bild3.jpg

Rakblad någon?

mvh
David
 
Haha sant! Detta hus låg dock i Seattle.. kallt inne jämt haha. Lille svensken frös... :-/ Men en sak som var nice var att det var ett mkt fint skiffer plattors golv i hela huset men naturligtvis, USA i ett nötskal så täcker man det hela med en tjock fin VIT heltäckningsmatta... eller ja den VAR nog vit en gång i tiden.
 
Snickar_Palle skrev:
USA i ett nötskal så täcker man det hela med en tjock fin VIT heltäckningsmatta... eller ja den VAR nog vit en gång i tiden.
Mmmm, å givetvis heltäckningsmatta i toaletter och badrum :p

När jag bodde uppe i klippiga bergen så fanns det en hel del "scandinavian loghouse" och de var riktigt rejäla - (att de såg ut att vara klarlackade är dock en annan femma)

Vinylfasader var även någonting som jag -ehh fascinerades över - gärna just i kombination med året runt monterad julgransbelysning på kåken.

-Men som wiknil skrev -höjdpunkter finns och du får det du betalar för. Kontrasterna är helt klart större där än här.
 
Juldekorationer rular. När jag väl bestämt mig för att bo mer än ett år i ett och samma hus ska jag gödsla med dem. Gärna tomtar, renar, starkt blinkande ljus och orelevanta religiösa budskap på samma gång. Hur coolt som helst. ;D

mvh
David
 
;D USA är underbart. Lite faschinerad över deras avfallskvarnar dock.. skum grej. Slö grej, asså folket är ju slöa och ej kunna kasta resterna istället för att köra ner allt gucka i hålet ;)

Men en sak jag förvånas över är alla dessa offentliga toaletter, jag vill inte sitta med brallorna nere och se folk som går utanför. Skivorna/väggarna som täcker ja, toastolen då man sitter där är ju dels korta i överkant så man kan se den andra om man står upp, sen för korta i nederkant.. usch nej.
Hittade naturligtvis en toalett med 2,5 cm breda springor mellan dörren / väggen och I HÖRNEN :surprised:... hur kul var det att sitta där? Jag ja. hehe fick hålla igen ;D
 
Snickar_Palle skrev:
;D USA är underbart. Lite faschinerad över deras avfallskvarnar dock.. skum grej. Slö grej, asså folket är ju slöa och ej kunna kasta resterna istället för att köra ner allt gucka i hålet   ;)
Håller med om avfallskvarnarna. Det jag blev förskräckt över var att när den behövde rensas så slog de av strömbrytaren och körde ner näven. Kanske bara är jag, men håller jag på med en elektriskt driven kniv vill jag gärna ha tillhörande propp i handen.

På sina håll finns det dock en praktisk förklaring på avfallskvarnen - Svartbjörnar+tvättbjörnar som dras till soporna. Jag bodde i ett svartbjörnsrikt område. De offentliga soptunnorna som fanns skulle ha gett Akallarånarna en rejäl match. Det var kul att se när någon hade lämnat mat i sin bil över natten. Tassavtryck på tak, motorhuv och rutor, precis a'la en av filmerna med "ett päron till farsa". ;D

Men det låter som om jag får vara glad att jag klarade mig ifrån de offentliga toaletterna..



 
dom svenska bilderna var ju fina. "att sjunga i duschen"-begreppet är därmed begravt.
Här hör man ju hur grannen gurglar... :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.