Funderar att köpa fönster från utlandet, dvs inte vilka fönster som helst, dvs inte dessa billiga som finns att köpa här och var utan aluminium fönster, med 6 kammare (Vet inte själv vad som menas med 6 kammare) , 3 glas fyllda med argon gas sam något som i ren översättning heter thermo avbrott (Detta är isatt i fönstret för att hålla bort den kalla luften på utsidan från den varma på insidan).

Då undrar jag, är aluminium fönster bra att använda i det svenska klimatet? Vad ska man tänka på när man köper fönster? Jag vet att man ska ha lågt u-värde. Något mer? Hur fungerar aluminium fönster med kondens?

Tacksam för svar! :)
 
Fungerar nog alldeles utmärkt. Bruten köldbrygga heter det på svenska och betyder att aluminiumet på utsidan inte har metallisk kontakt med aluminiumet på insidan. Och leder då inte kyla.
Tyska schuuco har denna konstruktion i sina exklusiva partier.
 
Ok tack för infon! :) Ska bli roligt och se vilken effekt man får när man byter fönster :)
 
Du kan spara mycket pengar på att köpa fönster från utlandet men det är viktigt att du är väl insatt i terminologi och olika tekniker för att inte bli lurad. Missförstånd sker lätt när man kommunicerar på främmande språk. Reklamationer är svåra, dyra eller omöjliga att göra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.