Vad kostar det att bygga altan/uterum? Sambon får göra jobbet så det är endast materialet som behöver kosta.

Vad kostar ca 15 kvm altan med staket och plasttak? Om man skulle lyxa till det och glasa in allt, vad blir priset då? Någon som kan höfta till en gissning?

Hälsn Lottan
 
Du kan titta på Willab också http://www.willabtradgard.se/ jag köpte dörrar/fönster därifrån (Solux Ernergi). Kostar runt 8000:- för ett dörrparti och fönster ligger runt 3500:-. Vi har ett vinkelhus där uterummet ligger i vinkeln, vilket gör dörrparti på ena sidan och fönsterparti på den andra.

Stomme med tak ligger på runt 10-15kkr, beroende på vad man väljer för tak.

Man bör planera in från början om det ska bli en altan eller uterum, man kan då bygga det först som en täckt altan och sedan nästa år sätta in glaset om man vill sprida kostnaderna. Vi använder vårt rum väldigt mycket.

Vårt är runt 20kvm och fungerar fint, men det blir väldigt varmt om man inte har skyddsgardiner i taket.

Både tak, väggar och grund bör man ha planerat in från början om man ska gå vidare med uterum.

Det bör vara minst 16mm i taket, också beroende på om man vill försöka hålla det frostfritt. En bra grund skulle kunna vara isolerskivor/frigolit runt 10cm samt ovan på detta tex tegel eller annan sten som kan bevara värmen in på kvällen. Dra ut taket något så att det inte regnar in när dörrarna står öppna, eller innan ni har fått in dörrar.








 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.