Såg en fråga i tråden 'fråga heminredningsexperten' och vill bara göra ett litet tillägg. Har sett en väldigt elegant lösning där husägaren monterade akvariets framsida i vardagsrumsväggen men själva akvariet var placerat i angränsande rum (kontor). En snygg och fiffig lösning - måhända inte så billig då man måste öppna väggen. Detta gjordes dock samtidigt som huset byggdes. Fördelen med denna lösning är fler men den främsta är att den inte behöver inkräkta på vardagsrummets möblering.
 
Finns dock många saker som man bör tänka på om man får för sig att genomföra en sådan sak. För snyggast blir det ju med ett större akvarium. Då får man börja tänka på med vart vatten ska ta vägen om det skulle gå sönder för en himla massa vatten blir det.

Men det är väldigt snyggt. Är någon intresserad av att läsa lite kan ni göra det på Ciklid.se - Husbygge runt mitt 2340L Akvarie som handlar om en kille som byggde ett nytt hus och gjorde som du sa redan från början så det fanns med i planlösningen.
 
Vi har vårt 540l akvarium i kontoret med framsidan ut i vardagsrummet 150x60cm tavla. Är en bärande vägg så jag fick regla om lite.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.