Hej.

Vi tittar på ett hus där man på vervåningen satt ett våtrum med badrum och bastu, se planlösning. Vår förhoppning (barnfamilj i akut behov av utrymmen) är att kunna ta bort bastun och resa ngn typ av vägg utanför badrummet – och sedan göra en hall/arbetslpats där bastun låg. Hur hantera man fuktspärrar etc? Är detta ett monsterprojekt eller kan man lösa det hyfsat smidigt.

Budgivningen är igång och för oss är detta en avgörande fråga så snabba svar är oerhört uppskattade.

/Johan

Planlösning_tellusvagen44.jpeg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
http://www2.bjurfors.se/Bostad/Stockholm/Nacka/Alta---Hedvigslund---Tellusvagen-44/
 
Mikael_L
Ja det där såg ju märkligt ut.
Går man verkligen tvärs genom badrummet för att nå sovrum 2?

Vad är det för golv där man passerar då? Klinker, plastmatta?
 
Hej Mikael. Visst är det märkligt. Man går faktiskt på klinker för att komma till sovrum 2.
 
Det lär ju vara svårt att få till fuktspärren om man vill kapa rakt över klinkergolvet och sätta upp en vägg. Så länge fallet är korrekt och golvbrunnen inte sätter igen bör det ju funka temporärt. För att få ett "godkänt" våtutrymme skulle jag tro att man behöver göra om allt.

Kan du inte dela av sovrum 3 till ett eget rum (övre delen på planlösningen, inkl 1 fönster) för att få ett litet sovrum och använda resten ovanför trappan som kontor?
 
Tack! Jo ditt förslag är en tänkbar lösning. Men mycket handlar om att få till mer rymd på övervåningendäruppe (det är snedtak), därav viljan att ta bort bastun. Börjar inse att det är som du säger, att det endast går att lösa temporärt om man inte gör om allt...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.