Hej!

Är flytspackel och avjämningsmassa samma sak?

I så fall, kan något speciellt fabrikat rekommenderas av någon (lättanvänt, prisvärt m.m.)?

Vad är själva fördelen med flytspackel? Är det fullständigt självutjämnande, eller måste man breda ut det?

Om man ska flytspackla ca 20 m2 , är det något särskilt man ska tänka på? Låna alla grannars spannar och blanda som en gnu? :D

Mvh
Mats
 
Jo det är samma sak va jag vet alla fall.

Uniplan har jag använt flera ggr, lättjobbat både när man blandar det löst till golvet och lite fastare för att fixa fall i duschen å badrummet.

Fördelen framför nåt annat vet jag inte egentligen, det är flytspackel man använder, förmodligen är det väl det som är bäst :p

Ju lösare Du vågar blanda det ju bättre jämnar det ut sej självt :cool: men man måste hjälpa till med speciella tandade skrapor som också tar bort luften som finns i bruket när man häller ut det.

Jag flyta ett litet köksgolv själv när jag provade första gången, det är ett bra sätt att lära sej att man antingen måste dela av golvet eller vara flera :eek: 3 pers är bra, en som blandar (som en gnu) :D, en som bär hinkar och en som häller ut det å sköter skraporna.

"Skånepåg" tycker jag känns bekant, pratar vi golvvärme i en annan tråd :confused:

20 m2 skulle jag dela upp i mindre rutor med lister i skumgummi (lr va de heter på riktigt?:p) speciellt som det är första gången börja med en ruta på 2 m2 och öka efter hand. Ligger det golvvärmeslang är det lite knepigt med listerna förstås det är svårt att få tätt vid slangen.
 
T
Skippa avstängningslister, svårt att få samma nivå då. 20 kvm är är lugnt på 2 gubbar, ha två hinkar att blanda i så gubben som häller ut har att göra hela tiden.

Ha inte i för mycket vatten, skiktar sig i så fall och ytan blir alldeles "mjölig".

Häll i så mycket vatten som det står i instruktionerna.
 
Ja, man får väl bjuda hit ett par kompisar och locka med att vi ska dricka lite öl... och sen står jag där med några säckar flytspackel som ska göras först... :p

Hur lång tid har man på sig att få ut det innan det börjar stelna?

Jodå Jan-Å, nog pratar vi golvvärme i en annan tråd! Man får ju sprida sina frågor här på forumet :D
 
  • Gilla
Popcorn22
  • Laddar…
Kul å träffas Skånepågen :) de är knepigt att få det på samma nivå hur man än gör när man inte vet riktigt hur och vad man gör, därför tänkte jag att man skulle dela av rummet för att få koll på vad som händer. Men tank77 har nog rätt i sina råd (tror han gjort sånt här mer än jag) så har Du ett par öl-drickande kompisar på plats går det nog ändå, jag har faktiskt inte gjort så själv men har inte fått hela golvet perfekt heller :) nåra mm här och där kan man ju justera med fixet sen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.