Är det någon idé att byta till elektroniska termostater på radiatorerna?

Om man har en värmeregulator i centralen som redan sänker värmen till elementen vid bestämda tider. Har man då ens någon nytta av elektroniska termostater?

En fördel är kanske att de stänger av värmen i elementet om man vädrar. Men annars vet jag inte.
 
En central värmereglering vet inte om det sitter 7 ungar i ett rum och spelar dator och alstrar värme. Där är förhoppningsvis termostaten effektiv och drar ner värmen till elementet i det rummet. Finns troligtvis en massa andra exempel på tillfällen då det är bra med möjlighet till individuell reglering av värmen.
 
http://se.varme.danfoss.com/Content/4e3b8fd9-459e-492d-bdb7-dcb372325bb6.html
Om det ska fungera bra med elektroniska termostater så behövs ett visst effektöverskott i samband med temperaturhöjning. Antingen så kör man hela tiden ut lite varmare vatten än vad det skulle behövas stationärt eller så låter man reglersystemet höja/ sänka panntempen efter behovet (kolla länken ovan).
Annars är nog nyttan med elektroniska termostater jämnare temperatur. Men de måste ju ha effekt att arbeta med annars kan de inte reglera (kan hamna i konflikt med centralens egna sänkningar). Conrad säljer billiga (typ 200) som man kan prova med.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.