Var och fick offert på Tyr idag, det som börjar på ca 980000:- slutade med 1.785000:- och det var utan tomtinköpet som vi sköter själva. Ett kvadratmeterpris på 14000:- lågt räknat. Då med deras 340.000:- som täcker allt markarbete, indragning av el, vatten mm till huset. varav 100 - 125 sten, grus, sand mm. á 180:- per ton hos vår lokala grusleverantör inklusive transport och moms. Räkna på det den som vill...

Utan sin välsmorda säljkår så är det ett under att de får något sålt, vi har offerter på mellan 12.000:- till 13.500:- med platta, golvvärme, högre standrd från början mm. Och möjlighet att ändra i layouten.

Vi var ju drömkunder eftersom vi har 1.5 milj. att pytsa in, men när vi var klara och frågat om fuktproblem i somras med krypgrund, att man inte kunde byta till jordvärme mm. insåg säljaren att slaget var över.

Det går att få bättre hus för de pengarna, och ni som redan köpt. Känn er inte lurade, jag kan förstå dem som inte kan/orkar sätta sig in i allt. Men inför nästa hus så vet ni att det lönar sig.
 
opc skrev:
Gäsp!!!!

Börjar bli tjatigt med folk som spyr galla över Ä-hus.

Bygger Torgrim som är lika stort som Tyr fast med övervåning 68kvm och dubbelgarage.
Vi har tagit en hel del tillval och håller som bäst på att inreda övervåningen.
Med allt och då menar jag ALLT, till och med asfalt på garageuppfarten, gräsmatta, kamin och färdig inredd övervåning mm inräknat så hamnar vi på ca 1750000:-

Vi har också ändrat massor i planlösningen, det är nått man måste ta med snickarlaget och inte säljaren.

Tycker det känns helt okej pris, är förövrigt grymt nöjd med allt hittills från säljare till snickare o målare. Allt har gått kanon!
Har läst dina inlägg, och är glad över att du känner dig nöjd med ditt hus.
Men de flesta kan inte/har inte kunskap eller tid att köpa i princip enbart stommen som du verkar ha gjort, och sedan komplettera upp direkt från underleverantörerna.
 
Vissa Ä-hus säljare är mindre seriösa och kräver att man köper med olika sidoentreprenad till ockerpriser. Vi har byggt Sleipner med förhöjt väggliv. Det vi fick betala utöver ä-hus prislistan var fyllning, dränering och ledningsdragning till gatan. Tot 60 000 inkl. moms. Grus 30 500kr. Grävning ~31 500kr.

Grundfirman är anlitad av ä-hus för grundläggningen som ingår i huspriset. Sen erbjöd det att göra färdigt med fyllning o s v för nämnda pris.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.