Hej. Vi skall bygga ett Älvsbyhus (Höner 1 1/2 plan) i Norrtälje och är just i faggorna att söka bygglov. Vi skall starta inredning av den oinredda vinden så fort vi flyttat in. Min fundering: Har någon varit i denna fas och hur har ni sökt bygglov, för inredd eller oinredd vind. Det verkar vara standard att man söker för oinredd men då måste man väl i vårt fall genast söka för inredning av vinden. Mycket fundersam i ärendet.

Kom med synpunkter!

Tack på förhand!
 
Du söker bygglovet som huset levereras, iom. att bygglovet beviljas för ett 1 1/2 plans hus med inredningsbar ö-vån så behöver du inte komplettera senare för inredning av övervåningen, under förutsättning att du inte vid densamma förändrar huset på utsidan, dvs. lägger till en takkupa eller takfönster eller annat liknande som inte fanns med på bygglovsritningarna.
Så se till att du har med alla bygglovskrävande förändringar som du tänker göra i initiala bygglovsansökan så slipper du betala en gång till.
Vid insättning av takfönster räcker det oftast med en enklare procedur dvs. man behövde inte, i vår kommun iaf, göra formell ansökan utan fick ett OK "över disk" sas. och sen ritades takfönstren in på ritningen i efterhand och detta utan kostnad, men det ska formellt vara bygglov på allt som förändrar husets karaktär på utsidan men det är nog olika hur stränga kommunerna är.
MVH/Christina.
 
  • Gilla
Stefan_E
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.