Undrar över hur mycket Älvsbyhus "går med på". Har kikat lite på b la vinkelhuset Ägir som Älvsbyhus har. Men det är för stort tycker vi.
Frågan är nu om de går med på att ta bort sovrummet (ca 17 kvm) i vinkeln, och därmed ha ett sovrum där passagen är...

Vad tror ni som har erfarenhet av Ä-hus ???

 
Jag är ganska övertygad om att det inte går. Ändringen du pratar om är STOR. Älvsbyhus bygger sina hus i sektioner som är 8,32 långa och Ca 2,70 breda. Ändringar som på något sätt innebär att dessa mått måste ändras tror jag är otänkbart. Dessutom skulle en ändring av de slag som du nämner påverka grundens mått på ett sådant sätt att de inte kan använda sina grundelement(betonbalkar) för att skapa grunden.

Själv skall jag/vi bygga ett Tor. Det kommer nästa vecka.
 
Ni skulle inte kunna tänka er ett Ymer istället då??
Tror nämligen inte heller att det du föreslår som ändring på Ägir är genomförbart i Ä-hus regi.

MVH//Christina.
 
Förstod nästan det :'(
Ymer skulle funka, OM köket låg där sovrummet o groventrén ligger... Antar att det inte heller funkar då :-/

 
Gammelmormor skrev:
Förstod nästan det :'(
Ymer skulle funka, OM köket låg där sovrummet o groventrén ligger... Antar att det inte heller funkar då :-/
Knappast ;)

Men skillnaden är inte särskilt stor i pris egentligen mellan de två husen. Lite olika på var i landet du bygger, men när vi byggde (iof. några år sedan) så skilde det 68' mellan de två modellerna, nålpengar i sammanhanget.
Men det beror ju naturligtvis på om det funkar med tomtstorlek osv, men rent strikt, i kronor och ören, känns ju inte den summan helt avgörande.

MVH//Christina.
 
Det finns andra planlösningar till Älvsbyhus än vad som visas i katalogen eller på hemsidan. Vi fick se flera planlösningar av våran säljare, men han påpekade att dom inte var så pigga att utföra dom. För oss funkade det att ändra med lite tjat.
 
ostni skrev:
Det finns andra planlösningar till Älvsbyhus än vad som visas i katalogen eller på hemsidan.  Vi fick se flera planlösningar av våran säljare, men han påpekade att dom inte var så pigga att utföra dom. För oss funkade det att ändra med lite tjat.
Vad var det ni ändrade för nåt??

MVH//Christina.
 
Hej
Vi tänker bygga ett Ägir.

Vi har spegelvänt hela huset, sedan har vi tagit bort väggen mot s-rummet 16,1 kvm, det blir v-rummet. Där köksbordet är enl ritningen gör vi en köksö och matbordet blir där det enl ritn. står soffa mm.

Vi kommer ha större fönster i både matsalsdelen och v-rumsdelen.

Vi behövde inte 4 s-rum så vi hade klarat oss med Ymer, men prisskillnaden är marginell + det känns läckert att kunna ha ett kök på ca 50 kvm.


 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.