Som uppmärksammats i tidigare inlägg tar Ä-hus grotteskt mycket för att schakta. Vi är i valet och kvalet. Ska vi ta in en annan entreprenör eller ta Ä-hus erbjudande? Vad händer om det skulle bli fel på huset? Hamnar vi då i klistret eller kan det bli en massa tjafs för att vi anlitar en annan entreprenör? ???
 
först o främst , hur pass skiljer det i pris ? skilljer det mycket så pressa säljaren o se vart det leder, han vill ju sälja på dig hela konceptet.. har ni tomt , så ni kan få ett verkligt pris på jobbet ?
 
Alla skriver att det kostar så mycket med markarbetet. Den kalkyl som Älvsbyhus gjorde åt oss ligger på 90000 kr och då tipsade ändå vår säljare oss om att man kunde ta in egen maskin och förgräva lite så blir det ju bara billigare. Har inte alls upplevt "omöjligheter" med firman när det gäller att fixa vissa saker på egen hand. Kan det skilja så mycket på säljare? Våran kille verkar suverän (fast vi har ju inte påbörjat bygget än, förstås) ;)

Vad jag förstår är vår + en till säljare fast anställd av Älvsbyhus, medan de övriga går på provision... Kan det förklara kalkylerna? (Iom att det är på entreprenad borde det väl inte göra det, eller får man provision på entreprenaden också?)

 
Det kan skilja oerhört mellan dom olika säljkontoren.
Vi fick pris på 350.000:- för en grundläggning som enl.den geolog vi anlitat sa skulle vara utan problem.

I produktionskalkylen från Älvsbyhus står som punkt 1 att markprov tas, då vi påpekar att vi själv gjort en ordentlig geologisk undersökning och inte vill betala en utförd av Älvsbyhus viftar bara säljaren bort detta med att "det gör vi alltid för säkerhets skull" och något tal om att reducera priset gick inte. Vem tjänar dom pengarna?

Det är ju egna företagare som säljer Älvsbyhus och dom försöker ju tjäna så mycket det bara går, dom har ju egna kontrakt på bl.a markentreprenaden och behåller mellanskillnaden.

Ta in pris från utomstående.
 
Att det skiljer sig i priserna runt om i landet är ju inte så konstigt tycker jag. Så är det vad det än gäller. Renoverar du ett badrum etc så kan ju det variera prismässigt enormt.

/Gammelmormor
 
Som sagt det skadar inte att ta in pris från flera. Kan spara 10.000 tals kronor om inte mer.
 
"Alla skriver att det kostar så mycket med markarbetet. Den kalkyl som Älvsbyhus gjorde åt oss ligger på 90000 kr och då tipsade ändå vår säljare oss om att man kunde ta in egen maskin och förgräva lite så blir det ju bara billigare"

Precis som för oss...men jag har hört talas om säljare som inte ens ville sälja hus till köpare om han inte tog deras markentreprenad ???

Våran kalkyl höll bra, c.a 10000:- billigare.

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.