Jag fattar mig kort. Två lamputtag med två trappbrytare. En långsmal kattvind som kommer användas som garderob och förvaring, en lampa i var ände, där strömbrytarna sitter innan lamporna.

Efter mycket stånk och knö med utanpåliggande EKRK i obekväma ställningar och jobbiga vinklar är det dags att koppla allt. NU inser jag att jag mitt arsel satt ca fem meter 4-ledare mellan dosorna. Det vill säga, jag har jord, nolla och två mellantrådar mellan dosorna där de grenar sig nedåt mot brytarna och vidare utåt mot lamporna åt vardera håll.

Luften går ur mig. Måste jag verkligen riva dagens arbete och byta mot femledare, eller kan man leva med att två föga använda garderobslampor är seriekopplade?
 
Nej, du kan inte ha dem seriekopplade. Om inte annat så stinker det dåligt hempul om en sådan lösning.
 
Måste det vara trappkopplat? Kattvind med två dörrar?
Vi hade ett tag två parallellkopplade strömbrytare till ett dubbelgarage, ibland var det lite springande för det gick ju inte släcka på den andra brytaren.

Tänker om man går in genom ena dörren, går man ut genom samma så tänder och släcker man på samma brytare och då fungerar det.

Ska man genom och ut genom andra dörren blir det lite trixigare.

Protte
 
Rörelsevakter löser ditt problem
 
Jag tackar för svaren men egentligen visste jag väl hur det skulle sluta redan när jag skapade tråden.

Jag drog en djup suck, tog en kaffe medan jag förbannade mig själv, och rev skiten och bytte mot femledare. Nu är allt kopplat och klart och jag slipper tänka på det mer annat än att jag lärt mig av misstaget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.