Har problem med en fettnippel på min snöslunga. Den sitter så illa till så jag kommer inte åt med min fettspruta med böjlig slang. Jag skulle haft en 90° alternativt 45° vinkel som inte bygger så mycket. Det borde väl finnas!? Frågan e bara var man ska kolla.
Var in på Swedol o köpte denna artikelnr HK-26358 en 90° vinkel med 1/8" rörgäng men det gick inte då den bygger för mycket. Finns längst upp till vänster på sid 31
http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=0m83t9pd&gInitPage=1
Borde väl finnas färdiga vinklade munstycken till fettsprutor? Tacksam för tips!
 
Det går inte att sätta dit en vinklad fettnippel istället? Finns i 45°och 90°.
 
Som de två föregående varit inne på, vore kanske vettiga att byta själva smörjnippeln? Det borde ju vara en enkel sak, och smörjnipplar kostar ju inte många kr, samt är lätta att få tag på, köpte själv senast ett gäng på just Swedol.
 
Jag var ut igårkväll o kikade på nippeln på slungan, snöigt o mörkt var det. Hade med mig lite fasta nycklar o tänkte plocka lös nippeln för att vara säker på att få rätt nippel. Men hittade nyckelgrepp på nippeln, tyckte den såg rund ut !? Ska gå ut o titta i dagsljus vid tillfälle.
 
Bytte ett gäng nipplar förut, om jag minns rätt är det 11mm. Fast det kanske är olika iof och inte något standardmått, det vet jag inte.

Om du inte såg något grepp kanske det kan vara så att den är lite "försänkt", så sitter ett par nipplar jag bytte på lastaren, då måste man på med en hylsa för att byta den men det kanske inte du får dit om det är så pass tajt?

Annars skulle nog en vettig plygrip funka och du kommer åt att få bra grepp? De brukar inte sitta så hårt, inte de jag bytt i karriären iaf.
 
tar upp gammal tråd. Har samma problem fast på traktor. Nippel med vinkel får jag inte dit då böjen på nippeln tar i när den ska gängas i. Rak nippel går i men då är fettsprutans munstycke för långt. Finns det nån kort böj man kan sätta på fettsprutan?
 
stiga_villa skrev:
tar upp gammal tråd. Har samma problem fast på traktor. Nippel med vinkel får jag inte dit då böjen på nippeln tar i när den ska gängas i. Rak nippel går i men då är fettsprutans munstycke för långt. Finns det nån kort böj man kan sätta på fettsprutan?
Du kan sätta en banjokoppling och sen en muff och din fettnippel eller gå på med svivel och där i skruva en fettnippel.
Både banjokopplibg och sviveln står "still" när du skruvar så det kommer inte krocka med grejer.

Dessa delar finns garanterat på hyllan hos hydroscand, eller så kollar du i specma katalogen på artikelnr 6932-02-02 sida 10 eller swve06lmm på sida 4

Edit: kom på att du kan montera en böj på fettsprutans slang med det blir som en permanent grej, går att bygga med skruvkopplingar så den bygger lite.
O det borde hydroscand kunna hjälpa dig med
 
Redigerat:
tack och bock. får kolla hydroscand på måndag. ingen butik med helgöppet som har grejer? får inte bygga mycket då det är grymt trångt
 
En vinklad smörjnippa består i allmänhet av två hopskruvade delar en nippa och en krök. Skruva isär dem från varandra och skruva dit klöken och sedan nippan!

Se bara till att få rätt gänga. på äldre maskiner brukar smörjnipporna vara 1/8 tums rörgänga. Okunniga människor brukar ta miste när de byter nippor och dra dit M10 fingänga i stället. De är väldigt svåra att se skillnad på. Nästa gång smörjnippan skall bytas finns det ingen gänga kvar.
 
  • Gilla
Malmroth och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.