Har bestämt oss för Svenska Badkar, men nu fått griller i huvudet avseende modell. Hade spanat in ett hjärtformat Gemina mini, 300 l, bra sittdjup, lagom stort, 143x143 cm. Nu visade det sig att de har kampanj på det ovala mastodontkaret Classic, 550 l, 150x150 cm. Bägge är hörnbadkar. Med samma utrustning (8-10 standard jets, front, blandare, fyllning via jets, 8 microjets) blir det stora karet mer än 5000:- BILLIGARE än det "lilla", 28 400:- versus 33 600:-. Vad är då haken? Plats har vi, nätt och jämt. Fjärrvärmen ger obegränsad tillgång till varmvatten. Visst kan det vara trevligt att bubbla hela familjen (hur ofta gör man det?). Men orkar man fylla upp hela det där karet för att hoppa i en sväng på egen hand? Det blir en himla massa varmvatten så fort lilltjejen vill plaska lite. Och vad kostar det egentligen med 500 liter varmvatten?
Finns det folk där ute med erfarenheter/synpunkter? Kan ett kar bli onödigt stort?
Svårt blev det när det dyra plötsligt blev billigast...

Hälsningar från en villrådig velpotta
 
F
Har du tillräcklig kapacitet i varmvattenberedaren för att fylla upp dessa liter och även ha lite kvar för en dusch efter badet? Det kan vara nåt att tänka på.
 
Tack för era synpunkter!
För tillfället är det utrymmet som känns avgörande. 10 cm tillgodo mellan duschvägg och badkarssida känns lite knapert. En stor samling av dotterns tuschpennor ligger just nu på vardagsrumsgolvet i formation av badkar, duschväggar och toastol.. :) Hade varit enklare med maskeringtejp men hittade ingen.

Velar vidare ett par dagar till :-/
 
Carin skrev:
Vilma att döma efter tiden ditt inlägg är skrivet så märks det att du har problem med att sova med detta problem i huvudet.
Ligger en del i det :) Hade det bara varit badkars"problem" ::)
Vi befinner oss i det skedet av bygget att vi fortfarande kan göra ändringar, men alla beslut måste fattas nu bums sen är det försent (dvs innan elen är dragen och väggarna gipsade). Därav denna enorma beslutsvånda.

Kapacitet varmvatten?
En värmeväxlare kopplad till fjärrvärme värmer vattnet "på studs", och ingen begränsning ska därför finnas vad gäller vattenmängd. (Detta kan inte vara helt sant. Det måste finnas en övre hastighetsbegränsning där systemet inte hinner med längre).

Hur mycket varmvatten för 5000:-?
Gjorde en liten uppskattning. Räknade med 400 liter vatten som ska värmas till 40 grader för ett bad. Kostnad för detta blir 12-18 kronor beroende på ingångsvärden (kostnad vatten, kWh mm). Badar man en gång i veckan kan man bada i 5-8 ÅR för dessa 5000:-

Det var utrymmet som blev avgörande. Duschen kommer man att använda varje dag, och det skulle bli trängselvarning just vid ingången till duschhörnan. Risken är stor att man skulle reta sig på den stora klumpedunsen som bara använs någon gång då och då. Ett kar för 30 000:- ska vara ett smycke för badrummet snarare än en irritationskälla :) Så det blir en nättare variant!
Problemet är att nu gillar vi inte det tidigare förstahandsvalet längre, men det beslutet behöver vi inte stressa fram pga kampanjpriser...

Tack än en gång för era synpunkter!
Så länge sömnbristen beror på den här typen av byggrelaterade lyxproblem kan man leva med det :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.