Skall fixa altan nästa år enligt planerna men tänkte börja spåna lite på dess utformning redan nu. Den skall bli 3-4m bred och 9-10 meter lång, så långt inga problem. Dock så kommer den att ligga mellan 1-2m över mark (lite olika inte helt plant underlag).

Marken består av schaktmassor som fixades i samband med byggnationen av huset (inflytt mars 05). Det jag undrar över är hur många plintar det behövs och hur tätt man behöver ställa dem ?? :-?

Förmodligen blir det en sido entre med trappa på den låga delen men det är ju inte bestämt ännu, men där behöver man väl isåfall ordna ett par extra plintar..

Hur skall man fästa den i fasaden??? Funkar det om man kör upp en regel och pluggar den med fransk träskruv eller behöver man göra något mer?

 
ungefär så här eller
porch8.jpg

det beror helt på vad för reglar Du tänkt dig vad gäller avstång mellan plintarna. Om du tänkt dig 145x45 så tycker jag det bör räcka med 2.40m mellan plintarna. Vad gäller reglar under gångbrädorna bör du nog hålla 600cc för att undvika att det sviktar när man går på det. Att skruva en längsgående på huset möter inget hinder så länge det inte ständigt utsättes för regn/snö.
 
Inte riktigt så kanske :cool: men måtten blir ju bra man kanske kör allt som allt 10 plintar isåfall.

Tack för tipset
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.