Jag har funnit att man kan få tag på udda storlekar på glasrutor till ett mycket bra pris.

Då de är såpass billiga funderar jag på att bygga en "mosaikvägg" fasten av olika storlekar på fönster mellan badrum och bastu.

Min tanke är att bygga ett ramverk där rutorna passar, ställa in rutorna och sedan sätta trälister på bäggesidorna för att hålla kasseten på plats.

Ok, glaset kommer bli något varmt, men man använder glasdörrar så det borde gå?

Kanske är det bättre med 2-glas då det blir mindre isolerat, dvs mindre varma rutor?

 
Jag har fått berättat för mig att i en bastu ska rutor vara av härdat glas...

2 el. 3 glas vet jag inte om det spelar någon roll. Vi ska ha ett 2+1 öppningsbart i den bastu vi bygger, riktig spröjs på utsidan av enkelglaset.

 
Jo härdat glas låter som en god ide så de blir liter starkare.

Får kolla om härdade glas kommer in till ett billigt pris.
Erlando: ligger dina rutor mellan rum eller vetter de mot yttervägg?
 
Hej!

Jag har valt ett hardat glas eftersom jag blev tillsagd att det ar ett maste. Jag valde ett s.k. "spionfonster" (50x130) som har den funktionen att man kan se ut men inte in...om det ar ljust ute. Pa kvallen har det motsatt effekt och ar man kanslig sa ar det nog bast att ha en trapersienn eller liknande. Det kostade 3.000:- inklusive montering och ar mott yttervaggen. Mot badrumment valde jag "glasbetong" istallet for fonster. Jag hoppas det blir bra.
 
Sorry för sent inlägg :-[

Fönstren ligger mot yttervägg. "inomhus" vet jag inte om härdat behövs, men jag antar det. Det blir ju ändå en 60-70 graders temperaturdifferens och om man gör som jag; badar bastu lättklädd, skulle jag gå på härdat för att slippa få en sprucken ruta i skrevet...

Jag tror att alla bastudörrar i glas är härdade...

Tylö/bastuspecialisten/mfl borde dock veta råd.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.