Vi har fortfarande byggel i huset och vid anlutningspunkten sitter vårt elskåp monterat i en ställning. Från elskåpet har vi sedan en fet trefaskabel som går till ett litet byggelskåp som vi lånat av el-firman som gjorde installationen.

Från skåpet går det sedan vanliga tvåfas-skarvsladdar in i huset genom ett fönster. Nu kom vi på att vi hellre vill ha byggelskåpet inne i huset och vi har därför köpt en skarvsladd för trefas. När vi nu skulle stoppa in sladden som vi köpt så passar den inte utan själva kontakten är lite för liten.

Kan någon kunnig förklara varför! Finns det olika kontakter för trefas? Och isåfall kan man köpa någon adapter till sladden eller är det fyrahunda spänn i sjön?

 
63, 32 och 16-amperehandske snackar vi om här.

På Malmbergs kostar en övergångslåda från 32A till 16A 290 kr +moms. Det ser ut som en 16A-handske i ena änden, därefter en säkringslåda med 3 säkringar, och sedan en kabelstump med en 32A-hanske i andra änden.

Från 63A till 32A kostar lådan 695 kr + moms

ps. Man måste ha firma/konto för att handla på Malmbergs...
 
Men alltså om ni vill ha in den stora byggcentralen som säkert matas med en 32 ampers kabel och handske så måste du skaffa en kabel som klarar strömmen. Alternativet är juh annars som mathias säger att skaffa en mindre byggcentral med en 16A intag. Då får du ha kvar din stora central ute och mata den nya inne i huset med din nyinköpta 16a kabel.
 
Ah, jag läste lite slarvigt..... sorry. Erik har givetvis rätt. Om det är 32A kontakt på byggcentralen så behöver du givetvis en kabel med 32Akontakt....så antingen byter man kabeln eller byggcentralen.
 
Ja, suck det är väl bara att köpa en ny kabel då och 32A kostar 800 kr på Malmbergs.

Nån som vill köpa 25 m 16A-kabel?

Tack för hjälpen!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.