Hej. Har ett betongrör i källargolvet som funkar som dränering. I det röret har ja haft en dräneringspump som pumpar ur vatten till rätta avloppet.
Gamla pumpen trasig sen länge och hittar ingen ny jag tycker funkar bra. För trångt för att ha en vanlig flottör. Provat med inbyggd men då den ska pumpa vattnet upp iaf 1m så rinner det ju alltid tillbaka, å de gör att pumpen går konstant, provat med backventil mm men inte riktigt nöjd.

Så tänkte kolla med den breda grymma kunskapen som finns här om ni har nått bra tips.
 
Sitter backventilen direkt på pumpen då, så ska det fungera med att det blir stopp baklänges. SEn får du försöka få till start/stopp genom att prova dig fram med inställningen. Rinner det tillbka så är det någ skit i backventien, det brukar vara en som stardard i en del pumpar. Vad för back har du satt dit.
 
B
Om flottör inte får plats kanske en kapacitativ nivåvakt kan användas. Vi brukat ha kapacitiv nivågivare ibland på jobbet om man ska mäta nivån i halvsmutsiga miljöer. Har ingen aning om en billig kapacitativ nivåvakt blir bra, de vi använder är väl typ 8-10kkr för givaren.

Rätt placerad backventil (direkt efter pump) borde lösa ditt problem.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.