jag ska sätta upp två skjutdörrar för att skapa en garderob.

skjutdörrarna kommer att gå parallellt men den ena går längre än den andra (vilket ju är normalt när man har skena på golvet)

nu ska jag hänga dörrarna i skenor i taket och eftersom ena dörren kan åka 2 dörrbredder i sidled så kan jag inte använda en styrklack på golvet utan måste sätta någon list eller liknande på golvet som styr dörrarna hela vägen de kan åka i sidled.

Någon som gjort liknande och har en snygg och smart lösning på styrdelen vid golvet?

jag har parkett golv och vill helst ha något lågt som man kan kliva över/på.

har tänkte på vinkellister längs dörren - men det finns säkert snyggare lösning.
 
Kommer du bygga dörrarna själva? Eller köper du färdiga dörrar? Om de är färdiga dörrar följer det juh med skenor. Ananrs finns det kitt för att bygga själv med skenor till tak och golv. Se http://www.garderobspecialisten.com/gds/

Sedan brukar inte garderobsdörrar hängas i taket, då de oftast blir för tunga. De brukar vad jag vet, rulla på golvskenan och takskenan är till för att de inte skall tippa i sidled.

Eller är det vanliga dörrblad som du tänker använda som skjutdörrar?

//Tobben
 
jag tänkte använda vanliga dörrblad 2 st 72 cm breda och 204 cm höga -

jag har redan 2 st skenor för taket av denna typ. Bottenklacken går inte att använda som styrdel på ena dörren eftersom den flyttas mer än en dörrbredd. Dörrarna kommer alltså gå parallellt och ska i öppet läge skjutas till vänster och då blir öppningen totalt 136cm dvs när man stänger så flyttas ena dörren nästan 2 dörrbredder åt höger - därav behov av styrning på golvet.

så frågan är hur jag gör en styrlist på golvet snyggt. Eller kanske snarare 2 styrspår med 3 lister?
någon som gjort detta? bild?

skulle helst också ha någon borstlist mellan dörren och golvstyrlisten - har inte sett någon borstlist på byggvaruhuset - men det går väl att beställa någonstans.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.